10 мобилни екипа на ОД на МВР ще започнат да

...
10 мобилни екипа на ОД на МВР ще започнат да
Коментари Харесай

Украинците с адресна регистрация в Бургаско вече са 15 000

10 мобилни екипа на ОД на Министерство на вътрешните работи ще стартират да записват за краткотрайна протекция, които ще подкрепят процеса на РПУ-та по общини и на разкритите пунктове на Морска гара-Бургас. Мобилните екипи ще се разположат в хотелите, където има най-голямо наличие на украински жители. Това стана ясно през вчерашния ден на извършеното регулярно съвещание на Областния спешен щаб, на което по покана на регионалния шеф Стойко Танков участваха и представители на черноморските общини Царево, Созопол, Поморие, Приморско и Бургас. В съвещанието се включиха ръководителите на РЗОК-Бургас и УМБАЛ-Бургас.

Вчера Министерски съвет удължи периода за регистрация за краткотрайна протекция до 15 април. Въпреки това ОД на Министерство на вътрешните работи усилват по места пунктовете, където украинските жители могат да получават регистрационни карти за краткотрайна протекция: Морска гара-Бургас – 6 пункта, РПУ-Несебър - 5 пункта, РПУ-Царево – 2 пункта, РПУ-Приморско – 2 пункта, РПУ-Поморие – 2 пункта, РПУ-Созопол – 2 пункта. Пунктовете ще работят и през почивните дни с работно време от 08.00 до 20.00 часа, като по два пункта на Морска гара-Бургас и РПУ-Несебър ще работят и през вечерните часове от 20.00 до 08.00 часа.

От започването на процеса по регистрация за краткотрайна протекция до в този момент са издадени 5710 регистрационни карти, като единствено за последното денонощие те са 879.

Украинските жители с адресна регистрация в област Бургас доближи цифрата 15 000.

За да разсее опасенията на хотелиерите и по отношение на постъпили въпроси от представителите на общините регионалният шеф осведоми, че програмата за финансиране на хотелиерите, настанили украински жители, е обезпечена, има обезпечено финансиране за 160 милиона лв., като до в този момент направените поръчки за застраховане са за 7 милиона лв..

В Областния спешен център има потребност от възобновяване на количества от сол, елда, захар, олио, плодове и зеленчуци. По време на съвещанието още веднъж беше регистрирана огромна доброволческа интензивност, без която работата на центъра не би могла да бъде по този начин добре проведена.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР