10 млн. лв. за детската болница са изчезнали. В същото

...
10 млн. лв. за детската болница са изчезнали. В същото
Коментари Харесай

Кацаров: 10 млн. лв. за детската болница са изчезнали

10 млн. лева за детската болница са изчезнали. В същото време финансовото положение на болница " Лозенец " все още е на минус - с 38 млн.лв Това разгласи служебният здравен министър Стойчо Кацаров пред Нова тв.

Според него това е обвързвано с неприятното ръководство на лечебното заведение, което обаче не е било спънка за раздаването на бонуси като в допълнение стимулиране. Министърът съобщи, че няма съществени причини против решението за обединение на три сдружения.

" Само обединение ще обезпечи положителни условия за лекуването на децата, защото построяването на нова болница ще отнеме години. Група хора са употребявали повече от десетилетия базата за персонални цели. Сливат се три сдружения. Третото сдружение е възложителят на сроителството на детска болница. Авансово е изплатило 10 млн.лв, против които няма документ че е осъществена каквато и да е активност. Никой не слага въпросът къде изчезнаха 10 млн. лева, които са били отпуснати на сдружението " Детско здраве ", оповестено за вложител на нова детска болница. Парите са преведени без даже да има виза за планиране на лечебно заведение. Няма противоположни документи и фактури ", изясни министърът.

Стойчо Кацаров разяснява още, че в случай че се съблюдава законът, би трябвало да се отнеме лицензът на съществуващата детска болница, защото не дава отговор на условията.

Според служебния здравен министър зеленият документ е въведен сполучливо и е дал своите резултати.

" Страната към този момент е в оранжевата зона. Тенденцията е да минава към жълтата, след това и към зелената. Ако нашите сънародници не престават да съблюдават прпотивоепидемичните условия и да се вкасинират с високи темпове, няма учредения за краен скептицизъм във връзка с новия вид Омикрон ", добави той.

Кацаров беше безапелационен, че зеленият документ би трябвало да важи и за народните представители.

" Народното събрание не е типичното работно място, там влизат външни хора. Правилно е да се влиза със документ, защото рискът от заразяване е висок. Депутатите би трябвало да дават образец с държанието си ", сподели още министърът.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР