10 млн. лева ще инвестира водещата българска транспортно-логистична компания Transpress

...
10 млн. лева ще инвестира водещата българска транспортно-логистична компания Transpress
Коментари Харесай

10 млн. лв. инвестира Transpress в изграждане на логистичен център от ново поколение

10 млн. лв. ще влага водещата българска транспортно-логистична компания Transpress в построяването на нов логистичен център в Индустриален парк София – Божурище. Официален старт на строителните действия бе даден през днешния ден с гала за “първа копка ”, като по проект модерната база би трябвало да проработи в края на 2022 година. Проектът е получил Сертификат Клас А за инвестиция от българската страна, като поетапно с реализацията му ще бъдат открити към 100 работни места.

Мащабната база ще бъде с обща повърхност 40 дка и 8 хиляди кв. м застроена повърхност, която ще включва крос-докинг платформа и склад за обработка на товари, зона за систематизиране на колета и артикули, както и офисна част и център за обслужване на клиенти. Проектът планува построяването на 60 рампи, което ще разреши едновременното товарене и разтоварване на 60 камиона с режим на работа 24/7 по стандартите за световна компания. Ще могат да се обработват до 12 000 тона на денонощие. Паркинг зоната може да поеме до 100 камиона и 300 автомобила. С тези параметри логистичният център ще бъде без аналог у нас и с най-голямата крос-докинг платформа за обработка на палетни колета.

Иновативни и " зелени " софтуерни решения ще се употребяват предпочитано при построяването на новия логистичен център. Те са заложени на планово равнище посредством разнородни енергоспестяващи системи, които усъвършенстват успеваемостта на постройката, в това число подготовка за инсталиране на фотоволтаична апаратура на покрива. Складът също ще бъде оборудван с последно потомство високоефективни и “зелени ” подемни машини. Ще бъдат построени и зарядни електрически станции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР