10 милиона потребители в Украйна, в това число жилищни домове,

...
10 милиона потребители в Украйна, в това число жилищни домове,
Коментари Харесай

ООН: В Украйна е хуманитарен кошмар

10 милиона консуматори в Украйна, включително жилищни домове, лечебни заведения, учебни заведения и предприятия, са останали без достъп до електричество. За възобновяване на тежко развалените здания, жизненоважната инфраструктура, поминъка и приходите на популацията ще са нужни години.

Това каза генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш на интернационална конференция за Украйна, която се организира в Париж.

" Войната в Украйна е непреставащ филантропичен призрачен сън. С всеки ден става все по-лошо, температурите падат ", сподели Гутериш.

По думите му мащабът на разрушенията в цялата страна изисква мощна поддръжка от интернационалната общественост, която надалеч надвишава филантропичната помощ. Гутериш прикани да се влага в устойчивото възобновяване и реорганизация на Украйна, с цел да се предотврати ескалирането на актуалната рецесия в същинска беднотия и апетит за милиони украинци.

По-рано стана ясно, че на конференцията в Париж е утвърдено финансиране за над един милиард $ за Украйна през зимата. Финансиране са дали обещание 46 страни и 24 интернационалните организации.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР