10 милиона лева предостави правителството на днешното си редовно заседание

...
10 милиона лева предостави правителството на днешното си редовно заседание
Коментари Харесай

10 млн. лева за София, пускат отсечката от `Младост` до `Тракия` този месец |

10 милиона лв. даде държавното управление на днешното си постоянно съвещание на Столичната община за реализирането на капиталови планове. 

В тази невиждана обстановка поддръжката от Министерския съвет ни дава опция да се оправим с провокациите, без да натоварваме жителите на София “, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя означи, че с финансовата помощ се отпускат средства за главен ремонт и създаване на улици и булеварди, за улично осветяване, светофарни уредби, релсов път, за развиване на системата за видеонаблюдение, за реорганизация на постройка на детска поликлиника и за придобиване на програмен продукт. 

Кметът Фандъкова посочи, че с помощта на помощта на страната общината ще пренасочи от бюджета си средства за градския превоз, който има потребност от поддръжка поради понижения пътникопоток вследствие от пандемията. 

В рамките на съвещанието на Министерския съвет кметът Фандъкова осведоми премиера Бойко Борисов, че Агенция „ Пътна инфраструктура “ е подписала контракт за разработване на Подробен организационен проект на Околовръстния път в сектора от Автомагистрала „ Струма “ до бул. „ Цар Борис III “. Контрактът ще разреши на организацията като възложител да разгласи процедура за избор на реализатор на разширението в този сектор на Софийския околовръстен път.

Институциите работят доста интензивно, тъй като софиянци чакат и тази права, която фактически е доста сложна и скъпа, само че завършването й ще облекчи придвижването, подчертава министър председателят Борисов. Министър-председателят посочи, че разширението на сектора на Околовръстното шосе от квартал „ Младост “ до Автомагистрала " Тракия " е в напреднала фаза. „ Така, както бяхме поели ангажимент, ще пуснем придвижването по правата през март “, сподели още министър-председателят Бойко Борисов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР