10 милиарда евро са изчезнали от замразени в белгийска банка

...
10 милиарда евро са изчезнали от замразени в белгийска банка
Коментари Харесай

10 млрд. евро са изчезнали от замразени сметки на Муамар Кадафи

10 милиарда евро са изчезнали от замразени в белгийска банка активи на някогашния либийски водач Муамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 година, съгласно версия е роден на 7 юни... към профила, съобщи лента.ру.

Властите в западноевропейското кралство открили неналичието при инспекция на четири сметки. Те били замразени при започване на 2011 година, когато Европейският съюз и Организация на обединените нации постановиха наказания върху активи и други материални активи на тогавашния лидер на северноафриканската страна. Тогава в банковите сметки е имало 16 милиарда евро.

Доклад, оповестен през днешния ден, се показва, че към края на предходната година активите са били на обща стойност шест милиарда евро. Белгийските управляващи обявиха, че не са нареждали повдигане на запора над четирите сметки.

Все още не ясно дали казусът е обвързван с различен скандал. По-рано се появи информация, че белгийската банка е изпращала лихви по замразени активи на лица, свързани с убития през 2011 година Кадафи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР