10-метров хоризонт, солта на Черно море и платна, които не

...
10-метров хоризонт, солта на Черно море и платна, които не
Коментари Харесай

Българският художник, който рисува с урина, злато и сол

10-метров небосвод, солта на Черно море и платна, които не са изрисувани с четка - това е резултатът от работата на българския художник Красимир Кръстев - Расим, който в продължение на 9 години основава картини с вълните на морето.

Художникът употребява морска вода, моторно масло, урина и злато. RASSIM® става прочут 90-те години, когато експлоатира тялото си и работи с него - дали ще демонстрира следствията от дишането на лепило или ще се промени с бодибилдинг като жива статуя, той не стопира да го разучава.

През 1998 година си прави автопортрет с мобилен телефон - варант на сегашните селфита.

Органичните материали като урината той употребява, с цел да се допре до майсторите, които сами са правили боите си.

"90-те години работих с тялото си, в този момент рисувам с него ", споделя актьорът пред Vesti.bg.

Последният му сполучлив план е изложбата "Сол " - платна, изрисувани от вълните на Черно море край Варна. 19-те платна образуват 10-метров небосвод. Расим не употребява четка, единствено морето и слънцето. Идеята се ражда от самото море, а първоначално му помагал и 4-годишният му наследник.

"Да уловиш морето е огромно предизвикателство ", споделя Расим.

Преди да развие тази техника той рисува с холографския код на тялото - урината. За едно платно трябват най-малко 30 дни, изяснява създателят, с цел да се тонира хартията. Примесва я и със злато. Прави образни тълкования на остарели майстори като Буше като това:

Роденият през 1972 година създател опитва и с нефт.

Един от най-разпознаваемите ни модерни художници споделя, че желае да му е забавно на самия него и търси разнообразни сюжети.

Галерията, в която можете да видите изложбата "Сол ", е "One Gallery " в центъра на София.

Красота - български национални носии, показани по неповторим метод в календари

"Може би Расим е най-смелият създател в България, който опитва с изкуството ", споделя Десислава Монева, собственичката на галерията - повече за нея тук.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР