10 месеца след една от най-мащабните акции в България си

...
10 месеца след една от най-мащабните акции в България си
Коментари Харесай

Момчето, което обедини България: Сашко от Перник подготвя втора изложба

10 месеца след една от най-мащабните акции в България си припомняме историята на Сашко от Перник, чието търсене сплоти всички българи. 12-годишното момче към този момент стартира шести клас.

На 10 ноември 2022 година 12-годишният Александър изчезна. След 9 дни търсене момчето беше открито в труднодостъпната околност „ Червена могила “ до Радомир. Добрата вест беше чакана от цяла България.

Експертизите сочат, че детето е било в гората от самото начало и е оживяло напълно единствено

„ Това беше знак на обединяването сред българите. Наистина всички бяха съпричастни. Това е едно от дребното позитивни неща, които се случиха, тъй като тогава видях, че за такива дела българите могат да бъдат съпричастни, да бъдат състрадателни, да бъдат положителни и да оказват помощ и да си оказват помощ един на различен “, сподели бащата на Сашко - Александър Цветанов.

Днес, близо 10 месеца по-късно, Сашко е добре. Помага на баща си у дома, кара колело, върви и на лечения със стволови кафези в Сърбия.

И до момента Александър не може да изясни какво тъкмо е претърпял

" През един месец трябваше да вървим до Нови Сад. Сега на 28-и имахме терапия с последната вливка със стволови кафези. Той усъвършенства концентрацията, усъвършенства и общуването. Доста повече думи споделя ", описа бащата на момчето.

Сашко тренира и плуване. Топлите дни с баща си прекарват на море. Ходи и на тренировки по плуване. В свободното си време обича да плува, да рисува и да кара колело.

„ Като се въодушеви, незабавно рисува картина. Много хора ме питат какъв брой време му лишава, тъй като наподобява много нереална. Но аз им споделям, че той за половин-един час я рисува, тъй като просто се е въодушевил “, споделя още бащата.

Очаква се той да бъде изписан от " Пирогов " през идващите дни

В края на септември Сашко приготвя и втора галерия.

„ Той имаше първа независима галерия на 20 септември предходната година в пионерския дом в Перник. Втората е с поддръжката на кмета Станислав Владимиров и ще бъде на 27 септември от 18 часа в постройката на Минната дирекция. Каня всички, които имат интерес, да заповядат да видят картините на Сашко “, каза Александър Цветанов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР