10-месечно момченце от Мексико тежи около 30 килограма. Когато Луис

...
10-месечно момченце от Мексико тежи около 30 килограма. Когато Луис
Коментари Харесай

Най-дебелото момченце в света тежи колкото 9-годишно дете, а е само на 10 месеца

10-месечно момченце от Мексико тежи към 30 кг. Когато Луис Мануел бил на 1 месец, родителите му купували дрешки за 2-годишно дете. Лекарите се притесняват, че бебето страда от Синдромът на Прадер-Вили, оповестява „ Дейли мейл ”. В първите дни от живота си Луис изглеждал напълно обикновено, само че по-късно почнал да качва килограми извънредно бързо.



„ Забелязахме, че бебето ни качва килограми извънредно бързо. Понякога не може да спи, тъй като се задъхва под тежестта на личното си тегло”, споделя обезпокоената майка Изабел Пантоя.


Специалистите допускат, че причина за внезапното надебеляване на детето е генетично нарушаване, а точно Синдромът на Прадер-Вили. Заради него момчето непрестанно усеща апетит. В бъдеще Луис може да се разболее от диабет и да има проблеми със сърцето.

Синдромът на Прадер-Вили е неизцерим, само че съществува терапия, която може да облекчи живота на страдащите от него хора. За страдание, родителите на Луис нямат пари за скъпоструващото лекуване и са принудени да открият дарителска сметка за сина си.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР