10 лв. ще струва електронната уикенд винетка за леките автомобили,

...
10 лв. ще струва електронната уикенд винетка за леките автомобили,
Коментари Харесай

Електронната уикенд винетка ще струва 10 лв.

10 лева ще коства електронната уикенд винетка за леките коли, която ще влезе в действие от 1 януари 2019 година Това плануват оповестените за публично разискване оферти за изменение и допълнение в Тарифата за таксите, които се събират от Агенция „ Пътна инфраструктура ”.

Промените са свързани с влезлите в действие промени в Закона за пътищата, които плануват от 1 януари 2019 година да има още един тип винетка за леките коли, както и заплащането на обезщетителна такса от всички типове транспортни средства, които употребяват пътната мрежа без платена такса. Електронната уикенд винетка ще важи от 12.00 ч в петък до 23.59 ч в неделя. Очаква се уикенд винетката да бъде желана повече от седмичните и месечните винетки от водачите на леки коли, които по-рядко пътуват по платената пътна мрежа.

В препоръчаните промени в Тарифата е посочен и размерът за обезщетителната такса, която ще се постанова на нарушителите, които не са платили за използването на републиканската пътна мрежа. За транспортни средства над 12 тона тя ще е 175 лева, за транспортни средства сред 3,5 т и 12 тона - 125 лева, а за леките коли до 3,5 т - 70 лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР