10 квадратни метра - това е необходимата площ за нормален

...
10 квадратни метра - това е необходимата площ за нормален
Коментари Харесай

Живот в яйцето

10 квадратни метра - това е нужната повърхност за естествен живот в границите на една година. Поне съгласно Nice Architects, които са основателите на Ecocapsule - портативен футуристичен дом с формата на яйце.

 Снимка 375319

Словашкото студио проектира капсулата по този начин, че да обезпечи на жителя си самостоятелен живот - не ни би трябвало нито достъп до ток, нито до вода или други услуги.

 Снимка 375322

Ecocapsule разполага с 2.6 квадратни метра слънчеви кафези и вятърна турбина с мощ 750 W, които да обезпечат нужната сила за батерията с мощ 9744Wh.

 Снимка 375323

Яйцевидната форма не е инцидентна - задачата е най-ефикасно събиране на дъждовната вода и тази от росата заран.

 Снимка 375320

Ecocapsule може да бъде сложена безусловно на всички места и употребена за всичко - от зелени морави и заснежени гори до покривите на градски здания. От самостоятелен дом за някоя различна душа до комфортен метод начин да се приютят участници в спортно или културно събитие.

 Снимка 375321

Портативният дом-яйце може да бъде поръчат от уеб страницата на Nice Architects на цена от 79 хиляди евро. Ако цената ни се вижда висока, може да се записваме за втората празненства произвеждане, когато екокапсулата ще е по-евтина.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР