10-кратният шампион ва тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в

...
10-кратният шампион ва тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в
Коментари Харесай

Рафаел Надал с трудна победа на старта в Рим

10-кратният първенец ва тенис шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Рим,Рафаел Надал, стартира тазгодишното си присъединяване на надреварата в испанската столица с сложна побед Той трябваше да прави поврат против 108-мия в международната класация Зизу Бергз - 4:6, 6:3, 6:4 за 2 часа и 47 минути игра.

Матадора съблюдава традицията в славната си кариера да не позволява втора поредна загуба на клей - това изглеждаше като вероятен сюжет, когато белгийският му противник във Вечния град завоюва първия сет, а преди този момент Надал беше изнемощял от Мадрид с проваляне от Ижи Лехечка.

Невероятната статистика на Краля на клея на червени кортове в първи кръг на шампионатите се удължава - той към този момент е със 112 победи в откриващите си мачове и остава единствено с една загуба, която е точно в Рим от Хуан Карлос Фереро през 2008-ма година.

Надал направи 23 уинъра и 32 непредизвикани неточности, до момента в който Бергз осъществя 29 печеливши удара и сбърка 36 топки. Тъй като това е последният му професионален сезон, мястото на Надал в международната класация не е изключително съответстващо, само че въпреки всичко с днешната победа той ще се изкачи с 33 позиции нагоре до 273-тата.

В идващия кръг Надал ще има мъчно затруднение в лицето на международния номер 7 Хуберт Хуркач.

Signing off ✍️
— Tennis TV (@TennisTV)  Рафаел Надал се сбогува с шампионата в Мадрид след загуба на осминафиналите
Рафаел Надал се сбогува с шампионата в Мадрид след загуба на осминафиналите

Иржи Лехечка в профил петкратният първенец
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР