10 храни, които ще подсилят имунитета ни през есента и

...
10 храни, които ще подсилят имунитета ни през есента и
Коментари Харесай

10 храни, които ще подсилят имунитета ни през есента и зимата

10 храни, които ще подсилят имунитета ни през есента и зимата. Ето по какъв начин да избегнем досадните настинки и грипа през студените месеци. Ето кои храни ще ни оказват помощ:
Цитрусови плодове
Цитрусовите плодове – портокали, лимони, грейпфрут и други съдържат огромно количество витамин С, който защищава от остри вирусни инфекции и настинки. Витамин С е прочут със своите антиоксидантни свойства и способността си да усъвършенства имунната функционалност.
Тиква
Тиквата съдържа високи равнища на антиоксиданти, като бета-каротин, витамин С и витамин Е. Тези антиоксиданти оказват помощ да се понижи възпалението в организма и защищават клетките от увреждане от свободните радикали.
Броколи
Броколите са богати са на витамини A, C и E и фибри. Антиоксидантите в тях поддържат имунната система в положително здраве, кожата витална и млада, и се борят със свободните радикали, причиняващи злокачествени промени в клетките.
Чесън
Чесънът съдържа алицин, който има антибактериални и антивирусни свойства и може да помогне за битка с инфекции. Сред най-важните му изгоди за здравето са имуноподдържащото и антираково деяние, както и способността му да помогне за надзор на кръвното налягане.
Ябълки
Богати са на фибри и витамин C, които оказват помощ за поддържане на здрава имунна система.
Спанак
Спанакът е богат на витамини и минерали. Той е отличен източник на витамин А, който спомага за здравословното зрение и поддържа имунната функционалност. Съдържа и обилни количества витамин С – антиоксидант, който подкрепя производството на колаген, укрепва имунната система и усъвършенства усвояването на желязото.
Моркови
Морковите вършат чудеса за усилване на имунната система посредством увеличение на производството и работата на белите кръвни кафези. Така те построяват резистентност при разнообразни типове инфекции, предава Дарик нюз.
Ядки и семена
Суровите ядки са отличен източник на есенциални хранителни субстанции, измежду които минерали, витамини, протеини и потребни мазнини.
Червено месо
Червено месо е едно от най-ефективните средства за подсилване на имунитета. То съдържа витамин B12, желязо и цинк, които са значими за здравето.
Мед
Медът е един от най-лечебните естествени елексири. Той освен ускорява естествените отбрани на организма ни, само че и спомага растежа на клетките, обезпечава ни жизнеспособност и тонус. Отличава се с мощни противовирусен, бактериоциден, бактериостатичен и антирадиационен резултат.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР