10-годишният питбул, който нахапа и уби собственика си в столичния

...
10-годишният питбул, който нахапа и уби собственика си в столичния
Коментари Харесай

Треньор на кучета за питбула, убил стопанина си: Те винаги проявяват своята природа

10-годишният питбул, който нахапа и умъртви притежателя си в столичния квартал „ Христо Ботев “, в никакъв случай не е бил нападателен. Редовно си играел и с децата в квартала. Това споделиха за bTV другари на фамилията.

Все още се обяснява повода за експанзията. 48-годишният мъж и животното са се намирали в двора, когато то го нападало. Каква е повода за експанзията от страна на животното към момента не е ясно.

Александър Георгиев изясни, че кучетата реагират нападателно при положение на опасност или при отбраняване на територия

Според треньора Димитър Трифонов би трябвало да се има поради, че кучетата постоянно демонстрират своята природа.

„ Няма значение дали са на синджир, или на улицата, дали са домашни.  Приписват се доста човешки качества на кучето. Всъщност те са си с ДНК на вълк. Те са вълци и това нещо несъмнено. Както и да го отглеждам в апартамент, в двор, в клетка, на синджир - рано или късно тяхната природа се демонстрира. А държание на кучето се обуславя с чувството за сигурност и за сигурност и когато кучето се почувства застрашено, то взима решения и то е постоянно със зъби “, изясни Трифонов.

Агресивното животно и 48-годишният мъж са се намирали на двора

Зам.-директорът на " Екоравновесие " Ирена Петрова изясни, че животното наподобява обикновено и се чака решението на контролните органи.

Трифонов добави, че е значимо да има указател за всички кучета – и домашни, и бездомни, което ще помогне да се лимитират случаите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР