10 години младият писател Иво Христов води битка с рядко

...
10 години младият писател Иво Христов води битка с рядко
Коментари Харесай

Иво Христов и невероятната му битка за живот: Младият писател има нужда от помощ

10 години младият публицист Иво Христов води борба с рядко заболяване , до момента в който продължава да написа книги. Той е изгубил слуха си, говора си и е прикрепен на легло. Но поддържа връзка посредством приложение, което трансформира звуците в текст, и продължава да твори.

Мечтата на Иво и на фамилията му е той да оздравее и да продължи да написа

Този удивително мощен младеж има потребност от помощ.
22-годишният Иво е на средата на своя следващ разказ. И на средата на решаваща борба за своето здраве и живот.

„ Моето ентусиазъм да продължа да пиша идва от хората, които са до мен и хората, които ме поддържат. Затова не преставам и не се отхвърлям “, споделя младият публицист.

Той страда от рядкото заболяване неврофиброматоза вид 2, а положението му се е влошило и единствено скъпо лекуване, което не е по силите на родителите му, може да го избави.

„ Постепенно и постепенно стартира да губи витално значими функционалности на организма след всяка последваща интервенция . От една загубихме слуха. От последваща говора. Говори, шепне, само че без глас. Към момента е прикрепен на легло. Не може да върви въобще. Отчаян е, в действителност. Защото е човек на 22 години, а функционалностите, които ви споделих, че ги загубихме са витално значими. Без тях човек мъчно живее “, споделя Милена Димитрова, майка на Иво. 

Лекарството, което може да избави младия публицист, не се покрива от здравната каса и той разчита на положителните сърца на хората.

„ Съществува лекарство, което непосредствено въздейства върху първоизточника – върху дефекта на хромозомата, която в действителност е повода за образуването на туморите. Това лекарство го започнахме от 2 август предходната година. Хубавото е, че го има, неприятното е, че е отчайващо скъпо. Трябва да се пие най-малко година, което ще рече до 2 август 2024 година Точно сме на средата на лекуването. Който има финансова опция, да ни поддържа, тъй като сме тъкмо по средата на лекуването. Грубо сметнато ни трябват съвсем 300 000 лева още – до 2 август. За да сме приключен курс на лекуване. Ако не успеем да се оправим, да съберем тази сума и прекратим лекуването, всичко ще е било на вятъра “, изяснява майката на Иво. 

С помощ от положителни хора лекарството е обезпечено до края на месеца. А по-късно фамилията се моли и се надяват на още помощ.

Лекарство има, само че е непостижимо за родителите му

„ Много се надявам, че ще се преборя. Вярвам в това. Щом съм почнал тази борба, няма право да се отхвърлям “, споделя младият публицист.

Такова е и посланието на романа, който Иво написа – човек има повече сили в сравнение с може да си показа. И може да продължи даже когато си мисли, че това е невероятно.

Ако имате опция и желаете да помогнете на Иво, сметките са:

– Лесно онлайн подаяние тук: https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-ivo

– SMS с текст DMS IVCHO на номер 17 777 (1 лева.)

– Дарителска банкова сметка в POSTBANK:

BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов

– Дарителска банкова сметка в банка ДСК:

BG27STSA93000026650257 - Иво Ивов Христов

– Pay Pal: [email protected] - Иво Христов

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР