10 души загинаха в пожар в COVID-центъра в Тетово в

...
10 души загинаха в пожар в COVID-центъра в Тетово в
Коментари Харесай

Запали се COVID-център в Тетово, има жертви

10 души починаха в пожар в COVID-центъра в Тетово в Република Северна Македония, оповестяват локални медии, на които се базира БНР.

Огънят бе сподавен, а част от ранените -транспортирани незабавно до Скопие.

Нанесени са огромни вреди, защото пожарът бързо се е популяризирал и е обхванал огромна повърхност, оповестиха от пожарната.

Премиерът Зоран Заев, здравният министър Венко Филипче, министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски дойдоха на мястото на случая.

" До момента са доказани 10 жертви на пожара, само че броят им може да нарасне. Това е доста печален ден ", написа в tуитър здравният министър.

Местни медии разгласиха фотоси на огромен пожар в западната част на града, до момента в който пожарникари се втурват към мястото. Огънят е бил сподавен за няколко часа.

Засега остава неразбираемо какъв брой пациенти са се намирали в болничното заведение сега на експлоадирането на пожара към 21,00 ч. в сряда, локално време.

Македония, с два милиона души население, заяви за нови 701 инфектирани през последното денонощие и нови 24 смъртни случая. Град Тетово, който е обитаем най-вече с етнически албанци, е измежду градовете с най-голям брой инфектирани с ковид, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР