10 души са задържани до момента в Русе при операция

...
10 души са задържани до момента в Русе при операция
Коментари Харесай

10 души са задържани в Русе, обискират заведения на брат на депутат от БСП

10 души са арестувани досега в Русе при интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура против незаконна група, оповестява организация " Фокус " и БНР. Затворени са били за обиск рано тази заран заведения и заложни къщи в центъра на града, благосъстоятелност на локалния предприемач Илиян Стоилов, чийто брат е депутатът от Българска социалистическа партия Георги Стоилов, споделя сътрудник на БНР.

По информация на БНР разрушената тайфа се е занимавала с разпространяване на опиати в града и района, както и с набези и силови дейности против хора. Акцията ще продължи през целия ден. Разпитват се десетки очевидци.Претърсват се офиси, заведения и частни жилища на лица, за които се допуска, че са част от групата.

Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова удостовери, че акцията продължава, а досега са арестувани 10 лица, за които има съмнения, че са част от проведена незаконна група.
" Продължават дейностите по претършуване. Наистина друго не можем да съобщим, тъй като ще попречим сътрудниците, които би трябвало да продължат следствените дейности, с цел да реализираме оптимален резултат, " изясни Арнаудова.

Специализираната акция е почнала още към 4 часа тази заран в разнообразни обекти в Русе. Става дума за нощен клуб, кафене и заложна къща в центъра на града. Всички те са свързани с брата на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов – Илиян Стоилов.

Соченият за притежател - Илиян Стоилов, дойде пред едно от заведенията със спортна кола с британска регистрационна табела, само че сподели, че не знае защо става въпрос и отхвърли коментар, оповестява сътрудник на БНР.

Депутатът Георги Стоилов е бил сюрпризиран: " Не знам защо въобще става въпрос. Изненадващо е. " По-късно националният представител съобщи пред " Нова телевизия ", че с брат си не се е чувал от месец и не знае да има някакви проблеми в бизнеса.

Повече информация за акцията се чака на следващия ден, защото всички служби работят интензивно, добави Румяна Арнаудова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР