10 дни преди изборите за президент и парламент в Турция,

...
10 дни преди изборите за президент и парламент в Турция,
Коментари Харесай

10 дни до изборите в Турция: Кемал Кълъчдароглу ще е новият президент, според социолозите

10 дни преди изборите за президент и парламент в Турция, които ще се състоят на 14 май, социологическите организации разгласиха последни резултати от анкетите си.

 

Към 1 май AKSOY не престават да дават преднина на претендента на опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу - 47,3%, а актуалният държавен глава Реджеп Ердоган остава с 41,9%.


 

Агенция MAK споделят резултат също в интерес на Републиканците – 47,8% за НРП, 43,7% за ПСР (данните са към 18 април).

Председателят на организация AVRASYA преди две седмици обобщава последните резултати – 51% за Кълъчдароглу, 42% за Ердоган. Той също споделя едно общо мнение на огромна част от социологическите организации, че 41-42% е бариерата за претендента на ПСР.

 

Ако няма възможен поврат, изборите ще приключат още на първи тур, приключва Кемал Йозкираз.


 

В резултатите на ORC от 3 май на първото място също е Кемал Кълъчдароглу с 48%, оставяйки Реджеп Ердоган обратно с 44%. 

Агенция GENAR разгласява последни резултати на 20 април – те нареждат Ердоган на първото място с 51%, а съперника му на второ с 48,3%.

 

На 3 май доближените на ПСР – OPTIMAR, приключват правенето на последната анкета. С 53,1% води борбата Ердоган, а за Кълъчдароглу остават 44%.  

 

Същевременно претендентите за президентския стол не престават интензивно обществените си изяви. Освен да приказват за личните си политики и обещания, те не пропущат да отбележат пропуските на съперника.

 

В отговор на изявление на съперника си за налозите върху минималната заплата Ердоган написа в Туитър: „ Надявам се на 14 май да сложим завършек на трагикомедията, ще пенсионираме Кълъчдароглу от политиката. Ще спасим и него, и гласоподавателите на НРП, и народа ни от това изтезание “.

 

Кемал Кълъчдароглу също е деен в обществените мрежи. Преди ден той разгласява 4-секундно видео в Туитър, в което се обръща към потребителите: „ Ако през днешния ден си по-беден от през вчерашния ден, повода е Ердоган! Хубава вечер! “.

 

Инфо: бТВ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР