10 дни между живота и смъртта, 25 на и с

...
10 дни между живота и смъртта, 25 на и с
Коментари Харесай

Млад мъж оживя след 25 дни на белодробна вентилация заради коронавирус

10 дни сред живота и гибелта, 25 на и с 35 кг по-малко. След тези тествания на ковид оцелява млад мъж от Пазарджик без съпътстващи болести, оповестява БТВ. Днес той стартира втория си живот, откакто беше изписан от болничното заведение след 43 дни престой.
" През цялото време беше мъчно, само че с помощта на докторите се оправих ", сподели Георги Спасов. " С редица способи на обогатяване на дишането с О2 не се получаваше добър резултат. Започнахме да се тормозим какъв ще бъде изходът и краят ", сподели доктор Красимир Денчев, анестезиолог в МБАЛ " Хигия " в Пазарджик.
 Мъж оживя след 99 дни престой в болница и над три месеца на апаратно дишане Мъж оживя след 99 дни престой в болница и над три месеца на апаратно дишане
Без хронични болести, на 50-години – 92 дни на апаратно дишане и в последна сметка към този момент изписан – това е историята на пац...
Вирусът поваля Георги внезапно, на третия ден е получил зной и е трябвало да бъде признат в болница, а в лечебните заведения е нямало места. В момента Георги не може да върви независимо. У дома рехабилитацията ще продължи месеци. " Той си диша, няма проблем. Просто има потребност от ниски дози О2 у дома, изключително когато прави съществени старания. Когато се движи, само че ще се възвърне ", изясни доктор Тони Палийски, шеф на Коронавирус отделението в болничното заведение в Пазарджик. " Болестта не е неистина. Убедих се в това ", споделя мъжът.
В Коронавирус отделението младите пациенти като Георги към този момент не са необичайност. " Пациенти, които нямат съпътстващи болести, младежи и с доста тежка дихателна непълнота ", добави доктор Тони Палийски. " Благодаря им доста! Ако не бяха те, не знам. Нямаше да съм тук ", сподели Георги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР