10-дневният срок, в който битовите потребители могат да разсрочват сметките

...
10-дневният срок, в който битовите потребители могат да разсрочват сметките
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Удвояваме срока за разсрочване на сметките за ток

10-дневният период, в който битовите консуматори могат да разсрочват сметките си за ток, ще бъде подсилен. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова на брифинг, на който бяха показани подхванатите ограничения от страна на трите ЕРП-та по време на изключителното състояние в страната, въведено по отношение на COVID-19, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Припомняме, че от Българска социалистическа партия предложиха мораториум за заплащане на сметки в изключителното състояние. Министър Петкова разяснява предлагането с думите: " Това е едно много рисково, рисково предложение. Можем да стигнем в обстановка, в която популизмът да стане стане по-страшен от вируса ".

От страна и на държавното управление и на бизнеса, са готови ограничения, с цел да се удължат периодите за заплащане на сметките. Решихме 10-дневният период за разсрочването да бъде подсилен. Ако това се постанова, този период може да бъде продължен и в допълнение. Хората би трябвало да бъдат спокойни. Но да се приказва за преустаноявавне на заплащанията, това ще докара до една междуфирмена задлъжнялост, от която доста мъчно ще излезем. Ако се допусне това, до месец-два битовите консуматори ще имат да заплащат не една, а 2-3 сметки, което ще ги затрудни доста повече, съобщи енергийният министър.

Петкова сподели, че на извършено през днешния ден в Министерството на енергетиката взаимно съвещание с трите ЕРП-та и ръководителя на КЕВР е изработен разбор на обстановката и са небелязани съответни ограничения от няколко категории.

Първата и най-важна – обезпечаване на непрекъсваемостта на снабдяването с електрическа сила. Всяко от трите ЕРП-та приключва всички действия по рехабилитация, като се изключи възобновяване на електричеството при прекъсване, изясни Петкова. Тя заяви, че от през днешния ден започва и инспекция във всички лечебни заведения, с цел да се ревизира по какъв начин действат трафопостовете в лечебните заведения, които би трябвало да обезпечават различно електрозахранване при прекъсване на тока.

Колегите от трите ЕРП-та ще подтикват това разплащанията и всички въпроси, които пораждат, да се реализират онлайн. На уеб страницата на всяко едно от ЕРП-тата за това има посочен имейл. Това ще помогне да се избегнат директните заплащания и скупчването на доста хора на едно място. За по-възрастните хора се основава организация, при която в центровете да влизат подобен брой клиенти, колкото са гишетата. В тези пространства са подхванати са явсички ограничения, свързани с дезинфекцията, съобщи още Теменужка Петкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР