10-дневен срок си дадоха правителството и представители на ресторантьорския и

...
10-дневен срок си дадоха правителството и представители на ресторантьорския и
Коментари Харесай

Алибегов: Продължаваме да работим в знак на протест!

10-дневен период си дадоха държавното управление и представители на ресторантьорския и туристическия отрасъл, с цел да бъдат разчертани ясни правила и ограничения. 

" За този интервал би трябвало да се свърши доста работа. Ще продължим да работим, както до момента – протестно. В идващите дни ще депозираме нашите оферти в Министерството на туризма на база европейските практики “, сподели Алибегов.

По думите му предстоят срещи с новите министри на икономката и финансите, на които ще изложат опасенията си и това, което желаят да бъде променено в мярката „ 60/40 “.

Министърът на туризма Стела Балтова от своя страна съобщи, че на срещата всички са се обединили към няколко тези. Най-важната от тях е, че страната има потребност от работещ бранш „ Туризъм “.

" Всички желаят да работят, да не бъдат ограничавани и да дадат своя принос за развиването на стопанската система в страната ", сподели Балтова.

До 10 дни ще се направи втора среща, като през този интервал ще бъдат взети решения по три посоки:

- да бъде потърсена опция средствата, които са отделени за бранша в обновения бюджет, да бъдат употребявани за стимулиране на имунизационния развой. Страната ни има интерес от това да остане " зелена " дестинация, а условието за това е да бъде реализирано равнище на имунизация, което да разреши на задграничните туристи да пожелаят да посетят България;

- да се откри пакет от документи, които да удостоверяват сигурността на посетителите във всички места за настаняване, заведения за хранене и туристически обекти;

- още през днешния ден би трябвало да стартира взимането на решения в вероятност 2022 година – с изключение на на практика и финансово-икономически ограничения.

Ваксинацията е опция за обезпечаване на стопански напредък, съобщи Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм.

„ В този смисъл предложихме министърът на финансите да откри нужната форма, под която средствата, които бяха заложени през актуализацията на бюджета, да бъдат употребявани точно за обезпечаване на тласъци за имунизация на жителите “, сподели Карастоянова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР