10 български моряци от три риболовни кораба са били задържани

...
10 български моряци от три риболовни кораба са били задържани
Коментари Харесай

10 български моряци са арестувани на трите задържани кораба в Румъния

10 български моряци от три риболовни кораба са били арестувани в Румъния поради противозаконен улов на акула. По информация на Нова Тв те са в положително здравословно положение.
Прочетете още
Малко преди среднощ в четвъртък българските моряци са били арестувани в румънски води, край Констанца. Това потвърдиха от посолството ни в Румъния. Дипломатическите ни служби там схващат за случилото се от юриста на едно от сдруженията, към което са рибарските кораби. Така незабавно български управляващи там са подхванали нужните дейности. От Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури обясниха, че трите кораба са арестувани след взаимна акция на българските и румънските управляващи и най-вероятно става въпрос за нерегламентиран улов на акула. 

“Били са тествани 5 български риболовни кораба. На три от тях е открит нерегламентиран улов на акула. В момента  в румънските води е неразрешен уловът на акула сред 15 март и 15 април. При инспекцията, в която са взели участие и български инспектори от ИАРА са открити тези количества акула “, сподели доцент доктор Ваня Стаматова, шеф на ИАРА.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР