10 843 души са ваксинирани срещу Covid-19 до този момент

...
10 843 души са ваксинирани срещу Covid-19 до този момент
Коментари Харесай

Над 10 000 са се ваксинирали в мобилните пунктове в София

10 843 души са имунизирани против Covid-19 до този миг в мобилните имунизационни пунктове в София, които бяха открити преди 9 седмици от Столичната община.

От 13 до 18 часа и през днешния ден щe работят изнесените кабинети в пет от огромните търговски центрове в София, съобщи БНР.
 Близо 10 хиляди дози против COVID-19 са сложени в мобилните пунктове на Столичната община за два месеца Близо 10 хиляди дози против COVID-19 са сложени в мобилните пунктове на Столичната община за два месеца
Общо 9553 дози ваксина против COVID-19 са били сложени в мобилните имунизационни пунктове в София през миналите осем уикенда, съобща...

До 16 часа „ зелени коридори “ за имунизация ще има в Културния дом в квартал „ Дружба “ и в читалището в квартал „ Христо Ботев “.

" регистрира зам.-кметът по опазване на здравето Дончо Барбалов, който ревизира работата не екипите в комерсиалните центрове.

„ Да, сега работим в множеството от огромните търговски центрове. Просто климатичните условия са такива, че навън към този момент не е допустимо денем да се работи обикновено. Имаме значителен брой искащи. От своя страна ние осигуряваме екипите. От столичното РЗИ обезпечават ваксини. На този стадий има всички позволени в Европейски Съюз ваксини, тъй че всеки може съгласно своите желания да бъде имунизиран, всеки да избере това, което счита, че най-добре работи за него, само че да не чака есента, когато всички чакат сериозен растеж на броя на заболелите. Тогава ще е по-сложно, дано в този момент да използваме лятото “, сподели Дончо Барбалов.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР