10 362 пожара са възникнали на открито от началото на

...
10 362 пожара са възникнали на открито от началото на
Коментари Харесай

430 са пожарите от началото на летния сезон

10 362 пожара са зародили навън от началото на годината, а 430 са пожарите от началото на летния сезон. Това сподели в изявление за организация „ Фокус “ гл. контрольор Стефан Стефанов, шеф бранш „ Превантивна активност “ в Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.
Стефанов изясни, че пикът на пожарите тази година е бил през февруари и март, а от началото на летния сезон температурите са се повишили по тази причина тези 430 пожара не би трябвало да ни успокояват. „ За последните два месеца – юни и юли, пожарите предходната година са били 2 пъти спрямо тази година. Общият брой пожари от началото на 2018 година, до 4 юли 2018 година е бил единствено 2300, а за тази година установяваме 10 300 пожара “, съобщи Стефан Стефанов.
„ През предходната година от пожари са унищожени 5608 дка. горски площи “, заяви той. „ Усилията, силите и средствата, които се хвърлят за очистване на такива катастрофи, са доста огромни “, обърна внимание Стефанов и посочи, че тази година засегнатите от пожарите гори са малко над 600 дка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР