10:09 Медия от САЩ: Владимир Путин минава към план Б

...
10:09 Медия от САЩ: Владимир Путин минава към план Б
Коментари Харесай

ДЕН 26 ОТ ВОЙНАТА: Изтичане на амоняк от химически завод край Суми


10:09
Медия от Съединени американски щати: Владимир Путин минава към проект " Б " във войната против Украйна


"След като не можа да превземе Киев, съветският президент Владимир Путин бе заставен да промени тактиката си във войната против Украйна ", написа вестник "Уолстрийт джърнъл ". "Съпротивата, оказвана от Въоръжените сили на Украйна, стана мотив стопанинът на Кремъл да промени тактиката си и да пристъпи към проект "Б ". Вместо завладяването на Киев той е насочил военните под негово командване си към отделяне на части от Източна и Южна Украйна. По този метод Путин цели свързването на окупирания през 2014 година украински черноморски полуостров Крим и следените от Москва региони със Западна Русия ", сподели събеседникът на медията от Съединени американски щати.
Копирано
10:04
Изтичането на амоняк от химически цех в украинския град Суми към този момент е спряно


Украинските управляващи съумяха да спрат приключването на амоняк от химически цех в покрайнините на североизточния град Суми, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на публични източници. Течът е засегнал регион в радиус от два километра и половина от Сумихимпром, заяви губернаторът на Сумска област Дмитро Живицки.
Копирано
09:41
Експерт: Не се вижда позитивен излаз за Путин от обстановката


"Присъствието на Джо Байдън в Европа е от изключителна значимост. Той ще бъде и във Варшава, само че не се чака да посети Киев, тъй като това не може да бъде безвредно ", това сподели за "Твоят ден ", Христофор Караджов, учител по журналистикав Калифорнийския университет. "САЩ са сплотяващата мощ в НАТО, като водач и икономическа мощ имат и доста въздействие върху Европейски Съюз ", добави той.
Копирано
09:35
Европейски Съюз постанова ембарго върху съветския петрол?


"Европейският съюз счита да прегледа опцията за въвеждане на ембарго върху вноса на съветския петрол в 27-те ", съобщи Ройтерс, като се базира на източник от Брюксел. "Ние работим върху следващия пакет от наказания върху съветски физически и юридически лица по отношение на войната в Украйна. Разглежда се и въпросът за прекъсване на покупката на петрол от Руската федерация ", сподели събеседникът на международната осведомителна организация.
Копирано
09:31
Морските мини от Одеса ще дойдат най-рано след 8-10 дни в български води


Морските мини от Одеса, отнесени от стихия в Черно море, може да доближат българските води най-рано след 8-10 дни, само че ще преминат надалеч от брега поради морските течения. Това сподели пред бТВ инж. Александър Илиев, шеф „ Морска администрация-Бургас “. В трафик кулата на пристанището в Бургас благодарение на съвременни навигационни системи и се следи придвижването на всеки кораб в териториалните води на България.
Копирано
09:14
Словенски дипломати се връщат в Украйна


"Словенските дипломати се връщат в Киев ", съобщи словенският министър председател Янез Янша няколко дни след изненадващото си посещаване в украинската столица, съобщи ДПА. Украйна има потребност от директна дипломатическа поддръжка и словенските дипломати ще се върнат в Киев скоро, заяви Янша.
Копирано
09:11
Проф. Чуков: Войната завършва до 3-5 седмици


Международният анализатор Боян Чуков съобщи в студиото на "България заран ", че към този момент не вижда условия за реализиране на съглашение. "В последното си изявление Зеленски твърди, че Украйна всеки миг ще нанесе тежък удар на Русия и няма да се откаже от Крим и Донбас. Реално упрекна НАТО и Европейски Съюз, че са го изоставили. Украинският хайлайф не съумя да разчете до каква степен ще стигне помощта. Няма да бъде затворено небето над Украйна. НАТО изрично твърди, че няма да влезе в пряк спор ", изясни специалистът.
Копирано
08:40
Ген. Запрянов: Не си представяйте, че НАТО ще брани България единствено с тази батальонна група


Моето персонално очакване беше повече тематики да бъдат включени в двустранния разговор сред министъра на защитата на Съединени американски щати и премиера. Това разяснява в "Денят стартира " ген. Атанас Запрянов, някогашен зам.-министър на защитата. Той изясни, че визитата на министъра на защитата Лойд Остин у нас, е знак, че Съединени американски щати държат на двустранното стратегическо партньорство и са подготвени да го развиват в посоката, в която обаче ние желаем.
Копирано
08:31
Панев разкри: Защо " Зелено придвижване " изиска българския парламент да изслуша Зеленски


"Зелено придвижване " изиска чуване на президента на Украйна Володимир Зеленски. Какви са аргументите за настояването им - тематиката в "Денят стартира " разяснява Владислав Панев, съпредседател на "Зелено придвижване " и народен представител от "Демократична България ". Такова чуване към този момент беше извършено в няколко национални Народното събрание от Европейски Съюз и Северна Америка, изясни Панев.
Копирано
08:29
Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?


След срещата на българския министър председател Кирил Петков със секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Остин стана ясно, че България няма да изпраща военна помощ – нито Противовъздушна отбрана системи, нито дребни оръжия или боеприпаси на Украйна. Помощта остава филантропична. Твърдението, че даването на оръжия ни прави страна в този спор е путинистка агитация, разгласи пред бТВ някогашният боен министър Велизар Шаламанов.
Копирано
07:54
Експерт: Руската войска минава към тотално заличаване на всичко за душевен напън против популацията


И двете страни са съвсем нарежда в позициите от петък. Мариупол е обграден. Водят се боеве за огромния металургичен цех там. Нещата вървят към позиционна война. Двете страни се приготвят за дейности. Това съобщи Илия Налбантов, боен специалист, в студиото на Нова телевизия. По негово мнение се минава към тотално заличаване на всичко, което се изправи пред съветската войска: “Прави се душевен напън против популацията и управлението на страната, с цел да има отстъпки в преговорния процес”.
Копирано
07:31
Журналист от Херсон: Медикаментите свършиха


21-ви ден сме под окупация и обстановката към този момент е доста комплицирана. Това сподели журналистът Татяна Драгичева от Херсон. По думите ѝ главният проблем е, че руснаците не позволяват в града филантропична помощ – хранителни артикули и лекарства.
Копирано
07:20
Лойд Остин: Хиперзвуковите ракети не трансформират напълно обстановката в Украйна


Руските хиперзвукови ракети не трансформират напълно обстановката в Украйна, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин пред телевизия Си Би Ес. „ Причината, заради която се прибягва до сходни оръжия, е, че Русия се пробва да си върне самодейността в спора. Видяхме руснаците да вземат на прицел градове и цивилни, тъй като офанзивата е блокирана. Руските войски не са ефикасни в напредването си на терен. Украинските сили остават решени да пазят страната си. Те са ефикасни с помощта на оръжията, които им доставихме “.
Копирано
07:08
Обсъждат ограниченията против съветската инвазия на съвет по външните работи в Брюксел


В Брюксел министрите на външните работи се събират на съвет. Първите дипломати на Евросъюза ще обсъдят подхванатите досега дейности на равнище Европейски Съюз в отговор на съветската експанзия против Украйна, както и възможни бъдещи ограничения, с оглед развиването на обстановката.
Копирано
07:07
Днес се чакат нови договаряния


Украйна никога няма да съобщи Мариупол, оповестиха управляващите след поставения от Русия ултиматум. Москва сложи ултиматум градът да премине под техен надзор, с цел да отворят филантропичните коридори към и от него. В Мариупол, който е без ток, остават към 300 хиляди поданици. Съобщава се за цивилни жертви в резултат на съветски обстрел по жилищни здания в столицата Киев. След послание пред израелския парламент, украинският президент Володимир Зеленски уточни Ерусалим като положително място за среща сред него и съветският президент Владимир Путин.
Копирано
07:02
Изтичане на амоняк от химически цех край Суми


Изтичане на амоняк от химически цех край източния украински град Суми е засегнало регион с радиус над 5 км, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, цитирайки изказване на управляващите. Заводът „ Сумихимпром” се намира в източните покрайнини на града с население към 263 000 души и беше обстрелван от съветски сили през последните седмици.
Копирано
06:39
Зеленски: Израел е положително място за договаряния с Русия


Израел поставя доста старания да уреди договаряния на най-високо ниво сред Украйна и Русия, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, като добави, че те може се проведат в Ерусалим, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция. Зеленски акцентира, че израелският министър председател Нафтали Бенет се пробва да откри метод за осъществяване на договаряния с Русия и акцентира, че Киев му е благодарен за това.
Копирано
06:35
Байдън ще посети Полша тази седмица, с цел да разиска съветското настъпление в Украйна


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще посети Полша тази седмица, с цел да разиска съветското настъпление в Украйна, предадоха международните организации, като цитираха изказване на Белия дом. Байдън е добавил визитата във Варшава към програмата на идната си обиколка в Европа, на която ще беседва със съдружници от Европейски Съюз, Г-7 и НАТО. Президентът на Съединени американски щати напуща Вашингтон в сряда, само че първо ще посети Брюксел, съобщи прессекретарят на Белия дом Джен Саки.
Копирано
06:32
Украйна: Руските военновъздушни сили са трансформирали тактиката на нападенията си


Руските военновъздушни сили са трансформирали тактиката на нападенията си след първичните загуби, съобщи украинската войска, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция. "За 25 дни съветските окупатори понесоха тежки загуби по суша и във въздуха - 96 самолета, 118 хеликоптера и десетки крилати ракети и дронове ", съобщи Юри Игнат, представител на украинските Военновъздушни сили, представен от "Украинска истина ".
Копирано
06:29
Кличко: Киев беше подложен на обстрел, почина минимум един човек


Киев беше подложен на обстрел, почина минимум един човек, заяви в Телеграм кметът на украинската столица Виталий Кличко, представен от Ройтерс, Българска телеграфна агенция и ДПА. При съветския обстрел са наранени жилища и търговски център в киевския Долен град. Спасителни екипи гасят огромен пожар в комерсиалния център. Очакват се спомагателни данни.
Копирано
06:24
Киев: Не може да става и дума за предаване на Мариупол


Не може да става и дума за предаване на град Мариупол, съобщи украинската вицепремиерка Ирина Верешчук, откакто Русия прикани украинските сили в града да сложат оръжие, предадоха Ройтерс, Българска телеграфна агенция и ДПА. "Не може да става и дума за никакво предаване и слагане на оръжие ", съобщи Верешчук, представена от "Украинска истина ". "Вече информирахме съветската страна за това ", добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР