10.04.1979 г..Бях дете, когато първият български космонавт излетя в космоса.

...
10.04.1979 г..Бях дете, когато първият български космонавт излетя в космоса.
Коментари Харесай

Адвокат: Тези, които мечтаеха да летят в космоса, сега летят от терасите

10.04.1979 година.Бях дете, когато първият български космонавт излетя в космоса. Толкова горди бяхме всички. Толкова удовлетворени от достиженията на българския народ и на страната. И чакахме развиване. Как България се подрежда наред с великите сили в завладяването на космоса, на новите достижения, на науката. Ех, фантазии! А беше толкоз хубаво да мечтаеш и животът да е сигурен и спретнат.
Георги Иванов – първи български космонавт. Александър Александров – втори и финален български космонавт. Поклон и почит, направихте ни горди, накарахте всички ние – децата, да мечтаем за космоса и звездите.
Днес хората, които тогава мечтаеха да станат космонавти, мечтаят да могат да се нахранят и да си платят сметките. Тези, които мечтаеха да летят в космоса, в този момент летят от терасите в финален опит да се спасят от мизерията. Разбити са освен фантазиите ни като нация, разрушени сме всички ние.
Тази тъжна констатация прави във фейсбук юрист Елена Гунчева. 

Защото в този момент национални идеали и желания нямаме. Управляващите скимтят като погалени кученца при всяка хвалба от някой чужденец и не се интересуват от псувните на българския народ към тях. Стремим се да ни похвалят в Брюксел, а не да летим в космоса. Децата ни не желаят да стават космонавти, а мутри. Момичетата мечтаят не да станат лекарки или учителки, а да си сложат силикон и да заловен чичко-паричко, който да им уреди живота.
Плача от време на време за убитите фантазии на българите. За това по какъв начин от девет милиона българи с очаквания и триумфи се превърнахме в шест милиона утрепани и безнадеждни прошляци, измежду които благоденстват няколко хиляди мутри и политици.
Само за три десетилетия от нация галактическа стигнахме до цялостна национална злополука на идеалите и очакванията.
Срам ме е. Срам ме е, че моето потомство позволи това. Че още когато видяхме подставените от непознати сили нови „ демократи ”, не ги окачихме по дърветата и допуснахме до ограбят до шушка страната и нас!
Дали един ден още веднъж ще гледаме звездите!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР