10 000 лева помощ, ако в семейството се роди трето

...
10 000 лева помощ, ако в семейството се роди трето
Коментари Харесай

В една българска община подпомагат семействата с 10 000 лева, ако им се роди трето дете

10 000 лв. помощ, в случай че в фамилията се роди трето дете е решила да дава община Горна Оряховица. Финансовият тласък се вкарва за да се преодолее ниската раждаемост в района. За мярката са заложени 100 000 лв..
Преди дни 36-годишната Полина Илиева от Горна Оряховица роди третата си рожба. Малката Крисия проплака точно на Атанасовден в болничното заведение в Горна Оряховица. Поля и брачният партньор ѝ са инженери по специалност и сбъдват фантазията си за многодетно семейство.

" Каката е на 16, баткото е на 12, а дребното Криси се роди на Атанасовден, чакано и планувано детенце, мечтано. Всички нямат самообладание да се приберем ", показа Илиева.

През последните години в общинската болница в Горна Оряховица регистрират спад на ражданията. Според тях тласъкът от 10 000 лв. за трето дете ще помогне за превъзмогване на демографския срив, съобщи Bulgaria ON AIR.

" Това е доста добра концепция на общината за подкрепяне на раждаемостта ", сподели акушер-гинекологът доктор Димитринка Димитрова.

" Смятам, че който желае да има второ или трето дете, никога няма да е поради въпросната самодейност, по-скоро кметът желае да накара хората да раждат в нашата болница, аз съм ужасно удовлетворена от личния състав, първото и второто ми детенце също са раждани тук ", сподели Илиева.

В момента се образува комисия в общината, която ще изготви критерии, по които ще се отпуска финансовата помощ за трето дете.

" Родителите би трябвало да бъдат поданици на територията на Горна Оряховица последните пет години, да са с сегашен и непрекъснат адрес, най-малко единият от родителите би трябвало да е в трудово-правни връзки, и двамата родители да не са получавали помощ от страната, фамилиите да нямат отговорности към община Горна Оряховица, техните по-големи деца да бъдат записани в детско образователно заведение ", уточни заместник-кметът на община Горна Оряховица Петя Иванова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР