10 000 безработни у нас ще получат работа по програми

...
10 000 безработни у нас ще получат работа по програми
Коментари Харесай

Осигуряват работа за 10 000 безработни у нас чрез обучения

10 000 безработни у нас ще получат работа по стратегии и ограничения от Националния проект за деяние по заетостта за тази година. Той бе утвърден на съвещание на държавното управление през днешния ден, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Неговите предпочитани цели са да насърчи икономическата интензивност и заетостта на популацията, в това число измежду младежите, които не работят и не учат, като по този метод способства за понижаване на равнищата на безработица .

С документра би трябвало да се повишаваи качеството на работната мощ посредством придобиване на цифрови умения , които да са съобразени с моментните потребностите на стопанската система. Предвижда се към 9500 работещи и безработни да бъдат включени в образования и да станат по-конкурентоспособни на пазара на труда.

Бюджетът на Плана по заетостта за 2023 година е 73 млн. лв. . Очакванията си той да допринсе до средногодишната стойност на безработицата у нас, която да се да се намали до 4,1% от стопански дейното население.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР