1. Усилва имунитета и се бори с възпаленията Пълнен с

...
1. Усилва имунитета и се бори с възпаленията Пълнен с
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете сок от ананас всеки ден

1. Усилва имунитета и се бори с възпаленията

Пълнен с витамин С, сокът от ананас оказва помощ за увеличение на броя на гранулоцитите в кръвта. Гранулоцитите - базофили, еозинофили и неутрофили - са белите кръвни кафези, виновни за битката с вирусите и бактериите. Също по този начин, високите равнища на есенциални и неесенциални аминокиселини, антиоксиданти и витамин А в сока от ананас оказват помощ за понижаване на възпалението.
Какви са плюсовете, в случай че консумираме постоянно сок от АНАНАС
Ананасът е превъзходен плод, съчетаващ в себе си необикновен усет и редица потребни хранителни субстанции. А напитката от него ни работи освеж...

2. Помага за детоксикация на тялото и мозъка

Тъй като е зареден с антиоксиданти и протеолитичен ензим - бромелаин, сокът от ананас е добра детоксикираща напитка. Ананасът има дългогодишна история като средство за храносмилане, мощно почистващо средство, което алкализира тялото и форсира метаболизма.

Витамините В, присъстващи в ананаса, подтикват действието на мозъка и понижават напрежението и напрежението. В допълнение, ананасът съдържа триптофан – аминокиселина, участваща в производството на серотонин (хормон на щастието).

3. Невероятно потребен за зрението

Редовната консумация на сок от ананас понижава риска от развиване на катаракта и недъгавост на макулата. Витамин С и антиоксидантите, присъстващи в ананаса, противодействат на помътняването на очната леща, което в последна сметка води до помътняване и загуба на зрението. Бета-каротинът, витамин А, калий и манган се борят с увреждането на клетките, което води до недъгавост на макулата при възрастните хора.
ТОЗИ плод бори тромбите в кръвта и подсигурява дългоденствие
Този плод е скъп освен поради усета си, само че и поради позитивните си резултати върху здравето. Съдържа огромен брой потребни субстанции, кои...

4. Това е здравословна напитка за сърцето

Включете сок от ананас в диетата си и сърцето ви ще ви благодари. Поради наличието на калий и бромелаин, ананасът предотвратява съсирването на кръвта, облекчава напрежението на кръвоносните съдове, предизвиква кръвообращението и усъвършенства здравето на сърдечно-съдовата система. Освен това ще защищити от инфаркти и инсулти.

Ананасът също по този начин съдържа мед, главен минерал в образуването на червени кръвни кафези (RBC). Черните кръвни кафези придвижват О2 и отстраняват въглеродния диоксид от тялото.

5. Регулира кръвното налягане

Диетата с ниско наличие на калий води до хипертония. Калият ви оказва помощ да балансирате количеството вода в тялото си. Освен това е добър за кръвното ви налягане. А ананасът е измежду плодовете с най-ниско наличие на натрий. Една чаша сок от ананас съдържа към 1 mg натрий и 195 mg калий. Ето за какво диетолозите оферират сок от ананас за хора с хипертония.
Плодът на младостта, който ще направи чудеса с вас!
Диетологът Наталия Пугачева ни споделя за един плод, който има изрично въздействие върху здравето на костите, зъбите, косата и ноктите...

6. Предпазва от рак

Ананасът може да предложи отбрана от рак, като работи безусловно като опора. Витамин С, бромелаин, флавоноиди и други антиоксиданти, присъстващи в плода, се борят със свободните радикали, само че това, което прави ананаса противоракова храна, е манганът. Манганът е ко-факторът, участващ в производството на ензим супероксид дисмутаза, който оказва помощ за разграждането на свободните радикали в тялото.

Бромелаинът има превъзходна цитотоксичност по отношение на химиотерапевтичното лекарство 5-флуороурацил, споделят изследванията върху животни. Също по този начин се споделя, че високото наличие на фибри в ананаса понижава риска от колоректален рак.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР