1. Участниците в първата група са получили две дози от

...
1. Участниците в първата група са получили две дози от
Коментари Харесай

Омикрон: Pfizer/BioNTech разработи ваксина за новия щам

1. Участниците в първата група са получили две дози от актуалната ваксина Pfizer минимум 90 до 180 дни преди изследването. Те ще получат една или две дози от новата ваксина против Омикрон.

2. Участниците във втората група са получили три дози от актуалната ваксина Pfizer минимум 90 до 180 дни преди изследването. Те ще получат една доза от характерната за Омикрон ваксина.

3. Участниците в третата група не са имунизирани против COVID-19. Те ще получат три дози от новоразработената ваксина.

„ Докато актуалните проучвания и данните от действителния свят демонстрират, че бустерите не престават да обезпечават високо равнище на отбрана против тежки болести и хоспитализация поради Омикрон, ние признаваме нуждата да бъдем готови при положение, че тази отбрана отслабне с течение на времето и евентуално да помогнем за оправянето с Омикрон и нови разновидности в бъдеще “, съобщи Катрин Янсен, старши вицепрезидент на Pfizer и началник на отдела за проучване и развиване на имунизациите.

„ Компаниите по-рано оповестиха, че чакат да произведат четири милиарда дози от имунизацията Pfizer/BioNTech COVID-19 през 2022 година и не се чака този потенциал да се промени, в случай че е нужна приспособена ваксина. Те акцентират и че хората, които са получили бустер дози от актуалната ваксина, " поддържат високо равнище на отбрана против Омикрон, изключително против тежки болести и хоспитализация ", се споделя още в известие на Pfizer/BionTech, публикувано до задграничните медии.

Омикрон имунизацията ще се ползва като доза от 30 микрограма.

Ново лабораторно изследване допуска, че антителата против разновидността на ковид Омикрон остават постоянни четири месеца след третата доза от имунизацията Pfizer/BioNTech.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР