1. Трима братя хващат общо 29 риби. Когато единият брат

...
1. Трима братя хващат общо 29 риби. Когато единият брат
Коментари Харесай

Решете тези 5 задачи от олимпиада по математика за деца

1. Трима братя хващат общо 29 риби. Когато единият брат остави 6 от своите риби настрани, другият брат остави 2 риби настрани, а третият вземе три, с цел да сготви рибена чорба, всички остават с еднакъв брой риби. Колко риби е уловил всеки от братята?

2. Скуби Ду, Шаги, Фред и Дафни седят на скамейка. Ако Фред, който седи най-вляво, седне сред Шаги и Скуби Ду, Скуби Ду ще бъде най-вляво. Кой къде седи?

3. Пумба посадил 8 жълъда. От всички тях, като се изключи два, пораснали дървета. Всички дървета, като се изключи две, родили жълъди. Жълъдите от всички дървета, с изключение единствено на едно, не били вкусни. Колко са дърветата с неприятни жълъди?

4. 240 възпитаници от Пловдив и от София отишли на летен лагер. 125 от тях били момчета (65 от Пловдив), а останалите 53 деца били девойки от София. Колко деца са пристигнали от Пловдив?

5. В едно семейство има четири деца. Те са на 5, 8, 13 и години. Имената им са Мария, Филип, Ана и Лили. Едно от девойките върви на детска градина. Мария е по-голяма от Филип, а сборът от годините на Ана и Мария се дели на три. На какъв брой години е всеки?

Ще намерите отговорите на идната страница.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР