1. Стая 8 През 1952 г. една улично тигрово котке се

...
1. Стая 8
През 1952 г. една улично тигрово котке се
Коментари Харесай

5 котки, известни преди да има интернет

1. Стая 8

През 1952 година една улично тигрово котке се вмъкнало тихомълком в началното учебно заведение Елизиън Хайтс в Калифорния. Нарекли го на името на стаята, в която го наремирили – Стая 8.

Стая 8  стоял в учебно заведение през учената година и си отивал през ваканциите. Този обред го направил прочут и скоро новинарските камери в региона почнали да снимат неговото годишно завръщане.

Историята на Стая 8 е съхранена като документален филм, детска брошура, национална ария и публикация в сп. Look. Стая 8 получавал хиляди писма от фенове, на които, от негово име отговаряли учениците.

2. Саймън

През 1948 един моряк намерил махленски котарак в Хонконг и го качил на борда на английската фрегата „ Аметист “. Саймън скоро се трансформирал в амулет на кораба и отличен ловджия на плъхове. Плавателният съд е нападнат по време на така наречен по този начин нареченият „ Инцидент на Янцзъ ”, при който мнозина на борда са убити или ранени. Сред последните е и Саймън.

След като изваждат четири части от шрапнел от гърба и краката му, той като по знамение оцелява. Повреденият от обстрела транспортен съд засяда в плитчините и в продължение на 100 дни не може да се измъкне. Саймън поддържа духа на ранения екипаж, и макар раните си съумява да се оправи с огромната злина от плъхове.  Когато „ Аметист “ в последна сметка се завръща във Англия, Саймън е посрещнат като воин и получава орден „ Дикин “, основан особено за отличаване на заслужили животни. Той е единствената котка, на която се пада тази чест и до ден сегашен.

3. Питър

Един котарак избира Лордс крикет граунд, най-прочутият стадион за крикет в Лондон, за собствен дом в интервала сред 1952 и 1964 година Често може да се види на игрището по време на мачовете, излъчени по малкия екран. Когато Питър умира, некрологът му се появява в изданието Wisden Cricketers’ Almanack, където е разказан като „ добре прочут фен на крикет “.

4. Фейт

Една улична котка се заселва в катедралата „ Свети Августин и Света Вяра “ в Лондон и скоро печели сърцата на духовници и вярващи. Наричат я Фейт (от англ. faith – вяра). През 1941 година тя ражда едно само коте, което назовават Панда. Един ден Фейт носела Панда към студеното подземие на църквата. Ректорът се опитал на няколко пъти да ги реалокира на по-топло място, само че Фейт прибирала Панда в мазето няколко пъти. Няколко дни по-късно църквата е бомбардирана при въздушно нахлуване.

По това време единствено котките останали вътре. Ректорът открива Фейт в тлеещите отломки на подземието, пазейки Панда в ъгъла, на който упорито се прибирала по-рано. Така котките оцеляват, а невероятната вътрешен глас на Фейт ѝ печели необятна популярност и сребърен орден от PDSA.

5. Трим

През 1799 на борда на кораба Рилайънс се родили котета. Едно от тях паднало в океана, само че съумяло самичко да се качи назад. Капитанът Матю Флиндърс бил впечатлен от котето и скоро Трим станал негов любим. Трим придружавал Флиндър на редица пътешествия, измежду които обиколка на австралийските крайбрежия. Когато Флиндърс влезнал в пандиза за шпионаж, Трим бил затворен с него. Днес и в Англия и в Австралия се намират скулптури на Флиндърс и неразделния му приятел Трим.

Източник: Mashable

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР