1 септември 1939 г. е общоприетата дата на начало на

...
1 септември 1939 г. е общоприетата дата на начало на
Коментари Харесай

Хитлер срещу Сталин, Втората световна война от дрон - Viasat History уроци по история |

1 септември 1939 година е общоприетата дата на начало на Втората международна война като европейски спектакъл на дейностите. За начало на войната в Европа нормално се приема началото на немското нахлуване на Полша, последвано два дни по-късно от оповестяването на война на Германия от Англия и Франция.

Ето извадки от програмата на – може би най-информираният по въпросите на Втората международна война ТВ канал сега:



Хитлер против Сталин
Започва от събота, 4 септември, от 22:00 ч.

Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Hitler vs Stalin
Година: 2021

Хитлер и Сталин - най-страшните диктатори на 20 в. Въпреки че в никакъв случай не са се срещали, тяхното съучастничество и съдействие се оказват основно събитие в актуалната история. Какво са мислели един за различен и по какъв начин са повлияли един на различен? Документалният филм от две елементи показва най-новите разкрития за най-скандалната връзка на 20-и век. С германско-съветския пакт Сталин и Хитлер сдобряват непримиримото. За задачата им се постанова да си изпращат сигнали посредством доверени сътрудници, да отстраняват тези от всяка страна, които се опълчват на сходно доближаване, и да се чудят дали другият не блъфира. В последна сметка би трябвало да се изправят пред обстоятелствата - могат единствено да завоюват, в случай че се обединят.




Бездната: Възходът и падението на нацистите
Всяка делнична вечер след 23:45 ч.

Брой епизоди: 10 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Abyss: Rise and Fall of the Nazis
Година: 2020

Как нацистите са съумели да завладеят Германия и половин Европа единствено за няколко години, по какъв начин е било допустимо това да се случи, откакто ужасите на Първата международна война още не са били забравени и за какво е лишило толкоз време, с цел да бъдат спрени? Непубликуван досега архивен материал и исторически източници демонстрират хитлеристкия режим в нова светлина. Този взор към историята има голямо смисли за днешния свят.





Втората международна война от дрон - Сканиране на доказателствата
От вторник, 14 септември, всяка нощ в 00:00 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Заглавие: World War II By Drone - Scanning The Evidence
Година: 2020

В поредицата историци и военни специалисти употребяват свръхмодерни дронове, с цел да преразгледат някои от най-емблематичните обекти на Втората международна война. От дълбоките гори на Полша до чистите води на Средиземноморието, малко места в Европа и света остават пощадени от ужасите на Втората международна война. Независимо дали става дума за развалени от борбите здания, изоставени села или остатъци от кораби и самолети, за поколенията, които имат шанса да не са претърпели войната, те са скъпи мемоари за всичко, което е направено, с цел да се извоюва независимост за света.





Кървави пари: Икономиката на нацистите
Само на 11 септември, в 22:00 ч.

Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Blood Money: Inside the Nazi Economy
Година: 2020

Юни 1940: Хитлер изпраща танкове и войски във Франция, Белгия и Холандия - в това време Германия е обедняла, има малко първични материали и никакви нефт или валута. Как нацистите съумяват да задействат катаклизмите на Втората международна война с малко пари и слаба стопанска система?

Облягайки се върху работата на ново потомство френски, английски и немски историци, документалният филм от две елементи ползва стопански, промишлен и финансов метод към Третия Райх, изследвайки от вътрешната страна действието на нацистката система посредством основни герои, засенчени от историята.



Кралски особи на война
16 септември и 17 септември от 19:40 ч.

Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Royals at War
Година: 2020

Документалният филм от две елементи преглежда тактиките, употребявани от кралските фамилии в Европа по време на Втората международна война. Свързани със фамилни връзки, те стават очевидци на възхода на фашизма и нацизма и се оказват в центъра на политическите схеми на Хитлер.

Двата епизода разкриват двусмислените и сложни връзки на другите фамилии с тези несигурни сили. След дълго отсрочване, всяко кралско семейство би трябвало да вземе решение за страната си, когато избухва войната - да се съпротивлява или да сътрудничи.





Viasat History съживява историята с увличащи документални излъчвания, пресен и съвременен взор към историята. ТВ каналът води феновете на странствуване през времето с интелектуални и задълбочени филми, които по едно и също време развличат и предизвикат мозъците. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива секрети от предишното и изяснява по какъв начин то ни дефинира през днешния ден.

Следете ни на и на
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР