1. Събудете се по естествен начин Може да помислите за

...
1. Събудете се по естествен начин Може да помислите за
Коментари Харесай

11 неща, които ще ни донесат щастие през 2021-ва година

1. Събудете се по натурален метод
Може да помислите за това като за необичайно предложение - допустимо ли е въобще да се събудим без будилник? Е, по този начин е. Практикувайте рутина на сън, пробуждане в един и същи час всеки ден. Ето по какъв начин би трябвало да работи вашият биоритъм, без аларми, които да ви измъкнат от съня. Събудете се естествено и започнете деня си с положително въодушевление.
2. Започнете всяка заран с усмивка
Знаем, че животът може да ни завладее и може да почувствате като тестване първото нещо всяка заран да е да се усмихвате, само че се пробвайте да го извършите. Кажете си, че ще бъде ден, изпълнен с благополучие и доволство, и ще имате необятна усмивка на лицето си. 
3. Упражнявайте се всекидневно
Правете каквото ви кара да се движите - това може да е танци, скачане на място или тичане с обичаната ви музика, която свири през слушалките ви. Уверете се, че включвате 20 минути извършения всеки ден за вашата доза щастливи хормони.
4. Пейте под душа
Нима всички не сме изпитвали възприятие на благополучие, когато излизаме от прекрасен душ, откакто пеем? О, и когато сте подготвени, не забравяйте да усетите ухаещото си тяло. Е, счита се, че обичаните ни аромати имат приятни обонятелни мемоари, свързани с тях, които ни карат да се усещаме щастливи. Това е задоволително добра причина да се насладите на топъл душ и да премахнете напрежението.
5. Медитирайте
Винаги бързаме и за жалост нашата просвета популяризира това. Практикуването на медитация за към 15 до 20 минути всеки ден е здравословна процедура. Всъщност проучванията демонстрират, че нашият мозък освобождава химикал срещу тревога, наименуван GABA, когато практикуваме медитация или йога. Проучване в Journal of Alternative and Complementary Medicine откри, че има 27% нарастване на равнищата на GABA след час медитация.

6. Яжте закуска
Повечето от нас бързат всяка заран, че не помнят да закусят и в последна сметка се усещат гладни през целия ден. Е, какво ще кажете да се насладите на подхранваща храна, цялостна с обичаните ви храни всяка заран? Това ще ви помогне да очаквате нещо с неспокойствие и в това време ще ви даде подтик на сила.
7. Влезте в навика да четете
С намаляването на вниманието в наши дни множеството хора намират четенето за „ доста скучно “. Наистина не е по този начин! Вземете книга от вашия обичан род, вмъкнете се в юргана и отпийте от парещ шоколад, до момента в който се потапяте в друг свят.
8. Съсредоточете се върху една задача
Функционираме в режим на автопилот и изпълняваме задания механично, постоянно жонглирайки с няколко неща по едно и също време. Е, основното е да се концентрирайте върху една задача едновременно. Мултифункционалността в действителност въздейства върху фокуса ви и предизвиква стрес.
10. Обадете се на приятелите си
Какво ще кажете за наваксване с няколко другари в границите на прекрасен, топъл диалог? Според изследване, оповестено от British Medical Journal през декември 2008 година от Харвардския университет, щастливите другари усилват нашето благополучие с 15,3%!
11. Прегръщайте
Това е най-хубавото нещо, което се случва на хората! Когато прегърнете човек, тялото ви освобождава  химикал, окситоцин. Ето за какво в последна сметка се чувствате щастливи! Това е хормон, който е обвързван със обществените връзки, поощряване на доверието и лоялността. Освен това прегръдката също намалява кръвното налягане и оказва помощ да освободите безпокойството.
Още:

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР