1. ПроизводствоПо данни от бизнес анкетите на НСИ през юни

...
1. ПроизводствоПо данни от бизнес анкетите на НСИ през юни
Коментари Харесай

Какви са ключовите показатели за българската икономика към 4 юли 2022 г. по данни на НСИ

1. Производство

По данни от бизнес анкетите на Национален статистически институт през юни 2022 година индикаторът на доверие в индустрията се покачва с 3,0 пункта спрямо май 2022 година.

През април 2022 година календарно изгладеният показател на промишленото произвеждане нараства с 16,9% по отношение на съответния месец на 2021 година (по предварителни данни). На годишна база растеж на промишленото произвеждане, изчислен от календарно изгладените данни, е регистриран в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 19,8%, преработващата индустрия - със 17,8%, и при добивната индустрия - със 7,0%.

Календарно изгладените данни за строителната продукция демонстрират понижение от 2,4% на строителната продукция през април 2022 година в съпоставяне със същия месец на 2021 година (предварителни данни). На годишна база понижението на календарно изгладения показател на строителната продукция през април 2022 година се дефинира от негативния ритъм при гражданското/инженерното строителство с записано понижение от 4,1%, а при сградното строителство - с 1,0%.

По предварителни...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР