1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМИ ЗА

...
1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМИ ЗА
Коментари Харесай

Вижте какво ще решава Министерски съвет днес, 12 май 2022 г.

1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО.
ВНАСЯ: министърът на образованието и науката

2.ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТРАНСФЕРИ ЗА БЪЛГАРСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ ЗА 2022 Г. ЧРЕЗ БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА.
Внася: министърът на образованието и науката

3. ДОКЛАД ЗА ДЕЙНОСТТА НА СЪВЕТА ЗА АДМИНИСТРАТИВНАТА РЕФОРМА ПРЕЗ 2021 Г.
Внася: заместител министър-председателят по дейно ръководство

4. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ДОКЛАД ЗА КАСОВОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ, ВКЛЮЧИТЕЛНО НА ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ, И НА ОСНОВНИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ НА КОНСОЛИДИРАНАТА ФИСКАЛНА ПРОГРАМА ЗА ПЪРВОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2022 Г., В Т. Ч. ЗА РАЗХОДИТЕ Пожарна охрана ЧЛ. 110 ОТ ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА 2022 Г., И НА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КАСОВОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ И НА ОСНОВНИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ Пожарна охрана КОНСОЛИДИРАНАТА ФИСКАЛНА ПРОГРАМА ЗА ПЪРВОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2022 Г.
Внася: заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите

5. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ПИСМО ЗА ПРОМЯНА НА ДОГОВОРА ЗА РЕЙТИНГ МЕЖДУ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И РЕЙТИНГОВА АГЕНЦИЯ MOODY’S INVESTORS SERVICE, СКЛЮЧЕН НА 31 МАЙ 2005 Г
Внася: заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите

6. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ОТГОВОРНИ ОРГАНИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА РЕЗЕРВА ЗА ПРИСПОСОБЯВАНЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ БРЕКЗИТ.
Внася: заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите

7. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПРОЕКТИ НА ДОГОВОРИ И ЗА ОДОБРЯВАНЕ РАЗХОДВАНЕТО НА ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЕЛЕМЕНТИ ОТ ТЕХНИЧЕСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА, ПУБЛИЧНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ, НАСЪРЧАВАЩИ И ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА СЕРТИФИЦИРАНИ ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ.

Внася: министърът на нововъведенията и растежа

8. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ Пожарна охрана БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ ЗА 2022 Г.
Внася: Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите

9. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТРАНСФЕРИ Пожарна охрана БЮДЖЕТИТЕ НА ОБЩИНИТЕ ЗА 2022 Г. ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА СТИПЕНДИИ.
Внася: министърът на образованието и науката

10. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ ЗА 2022 Г.
Внася: министърът на образованието и науката

11. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ПЛАЩАНИЯТА Пожарна охрана РЕШЕНИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД Пожарна охрана ПРАВАТА НА ЧОВЕКА Пожарна охрана ДЕЛАТА „ САКСКОБУРГГОТСКИ И ХРОБОК СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ “ (ЖАЛБИ № 38948/10 И 8954/17), „ БОЖИЛОВИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ “ (ЖАЛБА № 9051/18), „ ЕКИМДЖИЕВ И ДРУГИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ “ (ЖАЛБА № 70078/12) И „ АНАТОЛИЙ МАРИНОВ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ “ (ЖАЛБА № 26081/17).
Внася: министърът на правораздаването

12. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОТЧУЖДАВАНЕ НА ИМОТИ – ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ, ЗА ДЪРЖАВНА НУЖДА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ОБЕКТ „ МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ЖЕЛЕЗОПЪТЕН УЧАСТЪК ГАРА СОФИЯ – ГАРА ВОЛУЯК “, ЧАСТ ОТ ПРОЕКТ „ РАЗВИТИЕ НА ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ВЪЗЕЛ СОФИЯ “ ОТ ПРОЕКТЕН КМ 1+061 ДО ПРОЕКТЕН КМ 8+409 “, НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА, ОБЛАСТ СОФИЯ.
Внася: Заместник министър-председателят по районното развиване и благоустройството и министър на районното развиване и благоустройството; Заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите

13. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОТНЕМАНЕ ОТ ИНСТИТУТА Пожарна охрана АСТРОНОМИЯ С НАЦИОНАЛНА АСТРОНОМИЧЕСКА ОБСЕРВАТОРИЯ ЗА НУЖДИТЕ НА НАЦИОНАЛНА АСТРОНОМИЧЕСКА ОБСЕРВАТОРИЯ „ РОЖЕН “ ПРАВОТО НА УПРАВЛЕНИЕ ВЪРХУ ИМОТ – ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ.
Внася: Заместник министър-председателят по районното развиване и благоустройството и министърът на районното развиване и благоустройството

14. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОТНЕМАНЕ ПОРАДИ ОТПАДНАЛА НУЖДА ОТ АГЕНЦИЯ „ ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА “ ПРАВОТО НА УПРАВЛЕНИЕ ВЪРХУ ИМОТИ – ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, И ЗА ОБЯВЯВАНЕТО ИМ ЗА ИМОТИ – ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ.
Внася: Заместник министър-председателят по районното развиване и благоустройството и министърът на районното развиване и благоустройството

15. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА АЛЕСАНДРО БУЗОНИ ОТ ФУНКЦИИТЕ НА ПОЧЕТНО (НЕЩАТНО) КОНСУЛСКО ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВИНЧИ, ИТАЛИАНСКАТА РЕПУБЛИКА, С КОНСУЛСКИ ОКРЪГ, ОБХВАЩАЩ ОБЛАСТ ТОСКАНА, И ЗА ЗАКРИВАНЕ НА РЪКОВОДЕНОТО ОТ НЕГО КОНСУЛСТВО.
Внася: министърът на външните работи

16. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗА РАТИФИЦИРАНЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО МЕЖДУ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И РЕПУБЛИКА АВСТРИЯ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА МЕЖДУ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И РЕПУБЛИКА АВСТРИЯ ЗА ВЗАИМНО НАСЪРЧАВАНЕ И ЗАЩИТА НА ИНВЕСТИЦИИТЕ, ПОДПИСАНО НА 22 ЯНУАРИ 1997 Г. В СОФИЯ.
Внася: Заместник министър-председателят по стопанската система и промишлеността и министърът на стопанската система и промишлеността

17. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПОЗИЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Пожарна охрана ДЕЛО С-30/22 НА СЪДА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ОБРАЗУВАНО Пожарна охрана ПРЕЮДИЦИАЛНО ЗАПИТВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД – ВЕЛИКО ТЪРНОВО, Пожарна охрана ДЕЛО С ЖАЛБОПОДАТЕЛ DV И ОТВЕТНИК – ДИРЕКТОРЪТ НА ТЕРИТОРИАЛНО ПОДЕЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН ИНСТИТУТ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО.
Внася: министърът на труда и обществената политика

18. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ПОЗИЦИЯТА НА ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА ЧАСТ И СЪСТАВА НА НАЦИОНАЛНАТА ТРИСТРАННА ДЕЛЕГАЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА УЧАСТИЕ В РАБОТАТА НА 110-АТА СЕСИЯ НА МЕЖДУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ТРУДА, КОЯТО ЩЕ съдебна експертиза ПРОВЕДЕ ОТ 27 МАЙ ДО 11 ЮНИ 2022 Г. В ЖЕНЕВА.
Внася: министърът на труда и обществената политика

19. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УЧАСТИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ЗАСЕДАНИЕТО НА СЪВЕТ „ ОБЩИ ВЪПРОСИ “, ПРОВЕДЕНО НА 12 АПРИЛ 2022 Г. В ЛЮКСЕМБУРГ.
Внася: министърът на външните работи

20. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ДЕТАЙЛНИ ПРАВИЛА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА СРЕДСТВА НА КРАЙНИ ПОЛУЧАТЕЛИ ОТ МЕХАНИЗМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ.
Внася: Заместник министър-председателят по еврофондовете и министърът на финансите

21. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПРОЕКТ НА ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ.
Внася: министърът на електронното ръководство

22. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ЗАПЛАТИТЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 129 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2012 Г.
Внася: министърът на външните работи
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР