1. През 20-те години на миналия век Антантата и Европа

...
1. През 20-те години на миналия век Антантата и Европа
Коментари Харесай

Борис Рожин: За желязната завеса

1. През 20-те години на предишния век Антантата и Европа построяват „ хигиеничен кордон “ против болшевизма в Европа, подготвяйки „ кръстоносен поход “ против него, който по-късно ще оглави хитлеристка Германия.

Този „ хигиеничен кордон “ не попречи на Съюз на съветските социалистически републики да се възвърне от следствията от войните и революциите, да се индустриализира и в последна сметка да завоюва Великата отечествена война.

2. Веднага след края на Втората международна война Западът спусна желязната завеса в Европа и се включи в дълга битка за заличаване на Съюз на съветските социалистически републики. Тази желязна завеса не попречи на Съюз на съветските социалистически републики да се трансформира в пълноценна суперсила, която в своя пик контролираше процесите в половината земно кълбо, да стане водач на галактическата конкуренция и притежател на нуклеарния клуб, с помощта на който сме към момента жив.

Това не попречи на гнилата късносъветска партокрация да унищожи страната и упорития труд на цели генерации.

3. Сега виждаме, че Западът осъзна, че не е приключил работата си, наслаждавайки се на своето владичество. Световното владичество се изплъзва сред пръстите му като пясък. Включително и с помощта на дейностите на „ незавършената Русия “.

И по този начин те още веднъж спускат „ желязната завеса “, надявайки се, че ще съумеят да намерят вътрешна уязвимост, която да съсипе страната по същия метод, както се случи по време на Перестройката. Те не го крият и приказват намерено.

Това е залог на дълъг развой, който в първия обсъждан случай продължи четвърт век, а във втория случай съвсем половин век. На фона на тези процеси множеството от сегашните локални несгоди и победи ще се окажат оскъдни.

От основно значение са процесите на възобновяване на света по време и след специфичната военна интервенция. И никаква „ желязна завеса” няма да спре тези процеси, защото те протичат отвън „ желязната завеса” в страни, които обичайно се броят за Третия свят.

Съответно, всичко, което се случва в този момент, не е пламенно съревнование на 100 метра (в исторически контекст), което след всички военни интриги и бодро леелене за нашите лични, ще завърши и ще бъде допустимо да се върнем към това, което беше преди. Това е маратонско разстояние.

А новата желязна завеса, която е публично приета, е ослепителен белег за нашето присъединяване в тази историческа конкуренция. А какъв ще е крайният резултат ще зависи както от актуалните, по този начин и най-вероятно от бъдещите генерации.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР