1. Препълване на тигана. Това важи за всичко - от

...
1. Препълване на тигана. Това важи за всичко - от
Коментари Харесай

10-те най-често допускани грешки при готвене

1. Препълване на тигана.
Това важи за всичко - от тигани до касероли. Основното предписание е да оставите задоволително място, тъй че храната да не се допира. С нещо като пилешки бутчета, това в допълнение пространство обезпечава равномерното систематизиране на топлината от тигана и по този начин всички страни могат да покафенят елементарно и еднообразно.
2. Безсолна вода.
Солта овкусява пастата от вътрешната страна на открито и без нея ще се окажете с безвкусна юфка без значение какъв брой сос ще изсипете от горната страна. Колко  сол, въпреки всичко? Зависи от вашия усет, само че е добре да се ориентирате  към 1½ супени лъжици сол за всеки кг паста.
3. Използване на екстра върджин зехтин за подготвяне на „ всичко. “
 Тайни от кухнята на шеф-готвачите: Как да сготвим съвършения ориз Тайни от кухнята на шеф-готвачите: Как да сготвим съвършения ориз
Понякога най-простите ястия са най-трудни за подготвяне. Дори опитни домашни готвачи могат да се провалят с ориз, който е на каша, сгъс...
Екстра Върджин зехтинът има релативно ниска точка на пушек - или температура, при която стартира да гори. Това значи, че потреблението му при свръх висока температура може да бъде неприятна концепция, изключително когато става въпрос за неща като изгаряне на пържола или подготвяне на запръжка.
4. Измерване на сухи съставки в течна мерителна чашка.
Що се отнася до печенето, вярното премерване на съставките е от основно значение. За сухите съставки най-добре е да употребявате метода на лъжица и равнище, където ще оставите след себе си равна повърхнина и тъкмо премерване.
5. Поставяне на студено месо в парещ тиган.
Или скара, или фурна. Оставянето на студеното месо да доближи стайна температура, преди да го хвърлите на огъня, значи, че ще се готви по-равномерно - и е по-вероятно да избегнете прекаляването с външността, до момента в който вътрешността към момента не е там.
 Лошите кулинарни привички, от които е най-добре да се откажете Лошите кулинарни привички, от които е най-добре да се откажете
Всяка стопанка позволява неточности в кухнята, които не просто оказват отрицателно въздействие върху усета на храната, само че могат да се окажат и наис...
6. Или на топла храна в леден ледник.
Независимо дали става дума за пържоли, супи или сосове, желаете да сте сигурни, че храната е имала задоволително време да се охлади, преди да я оставите в ледник или фризер.
7. Не позволявате на месото да почива след готвене.
Винаги си коства да изчакате няколко спомагателни минути, преди да нарежете на парче месо. Соковете се разпределят наново и в последна сметка ви остава по-вкусна храна.
8. Използване на незалепващ тиган от самото начало.
 7 неточности в кухнята, които те вършат слаб готвач 7 неточности в кухнята, които те вършат слаб готвач
Готвенето не е за всеки, само че пък всеки обича да си похапва вкусно. В дни на пандемия, когато всичко заведения за хранене са затворени и можем единствено...
Незалепващите тигани са чудесни за яйца, палачинки или френски тост - и не доста други, споделя готвачът от Ню Йорк Аманда Коен. Това е по този начин, тъй като те отделят доста характерен вид топлота - такава, която не е толкоз гореща или толкоз удобна за гарантиране на хрупкавост, колкото елементарния тиган.
9. Добавяне на чесън прекомерно рано.
Тъй като елементарно изгаря, доста предписания ви споделят да добавяте чесън финален - и това е отлично предписание, в случай че готвите кайма на мощен огън.
10. Сотиране на зеленчуци или гъби, които към момента са мокри.
Ако миете артикули като зеленчуци и гъби тъкмо преди да ги приготвите, направете по този начин, че да са изцяло сухи, преди да ги добавите в тигана. В противоположен случай непотребната вода значи, че те ще се изпарят (и ще се пръскат и ще се омокрят), щом ударят маслото.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР