1. Нуждае се от одобрението на жените около себе си.

...
1. Нуждае се от одобрението на жените около себе си.
Коментари Харесай

7 неща, които показват, че не е достатъчно зрял, за да бъде мъжът до теб

1. Нуждае се от утвърждението на дамите към себе си. Зрелият мъж няма потребност да вижда обожанието в очите на другите дами - има потребност да вижда обожанието единствено в твоите. Незрелият мъж се ласкае от вниманието, което другите дами му оказват... ласкае се и се пробва да го предизвика.

2. Съревновава се с другите мъже. Зрелият мъж няма потребност да се съревновава с никого - единствено със себе си. Незрелият мъж се съпоставя с всички... желае да е по-добър от всички... просто тъй като се усеща заплашен от всички.

3. Държи непременно на наложи мнението си. Зрелият мъж знае, че истината се ражда в разногласието, и че, с цел да бъде връзката сред двама души същинска и мощна, понякога всеки от тях би трябвало да " губи борбата "... даже вътре в себе си да счита, че е прав. Незрелият мъж счита, че би трябвало да печели всяка борба, тъй като точно с тези " победи " мери своята стойност... и тъй като не схваща, че по този начин в действителност в последна сметка ще загуби.

4. Не съблюдава обещанията си. Зрелият мъж държи на думата си, тъй като знае, че точно това го прави мъж. Незрелият мъж държи на думата си, единствено когато му изнася - за него е най-важно не да направи това, което е заречен, а да направи това, което сега е най-изгодно за него.

5. Иска да получава, без да дава. Зрелият мъж знае, че, в случай че искаш да бъдеш обичан, би трябвало да се научиш да обичаш; в случай че искаш да получаваш обич, би трябвало да се научиш да даваш обич. Незрелият мъж желае внимание, поддръжка, схващане, честност, само че не желае да дава същото в подмяна, желае дамата да е негова, без той изрично да е нейн.

6. Държи се като дете, а желае да го възприемат като възрастен. Зрелият мъж е запазил детското в себе си - възторга от живота, любознанието, силата... само че се държи като възрастен, рационален, виновен мъж. Незрелият мъж е запазил само и единствено държането като капризно дете - сърди се, когато не получи това, което желае, цупи се, желае да бъде приласкаван и обгрижван... вместо той самият да приласкава и обгрижва.

7. Светът му се върти към него и единствено към него. Зрелият мъж знае, че е значимо да се грижиш за себе си, само че не по-малко значимо е да умееш да се грижиш за другия, да усещаш, чуваш, приемаш другия... да обичаш другия. Незрелият мъж се грижи единствено за себе си, усеща, чува и приема единствено себе си... обича единствено себе си.

Източник: дама.бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР