1. Kогато той бил на 9 години, неговите оценки се

...
1. Kогато той бил на 9 години, неговите оценки се
Коментари Харесай

10 изумителни и забавни факта за Стивън Хокинг, които може би не знаете

1. Kогато той бил на 9 години, неговите оценки се подреждат измежду най-лошите в класа му. С малко повече старания той съумява да ги вдигне до приблизително равнище, само че не повече.
2. Въпреки това, от ранна възраст той се интересува от това по какъв начин работят нещата. Той е приказвал за това по какъв начин е известно, че разглобява часовници и радиостанции. Въпреки това, той признава, че не е доста добър да ги събере още веднъж, тъй че да могат да работят.
3. Независимо от слабите му оценки, както учителите, по този начин и сътрудниците му като че ли схващат, че измежду тях има предстоящ талант, което се потвърждава от обстоятелството, че псевдонима му е " Айнщайн ".
4. Проблемът с посредствените му оценки бил, че татко му желал да го изпрати да учи в Оксфорд, само че нямал пари за това. За благополучие, когато пристигнало време за изпитите за стипендии, той получил съвсем идеален резултат на изпита по физика, което му уредило цялостна стипендия.
5. Но за целия си интерес към науката Стивън не се интересувал въобще от биологията. Той сподели, че тя е " прекомерно неточна, прекомерно описателна ". Той по-скоро предпопчитал да посветил мозъка си на по-точни, добре дефинирани науки.
6. Като студент, Хокинг последователно стартира да демонстрира признаци на заплеснатост и липса на централизация. Семейството му се загрижило, когато се прибрал у дома по време на коледната почивка от учебно заведение, и настояли да се прегледа.
7. Малко откакто навършва 21 той влиза в болница за проучване, което има за цел да разбере какво не му е наред. Диагностициран е с амиотрофична латерална склероза (ALS), известна още като заболяването на Lou Gehrig, която е неврологично заболяване, което кара пациентите да изгубят контрола върху мускулите си. Лекарите декларират, че има още единствено няколко години живот.
8. Хокинг си спомня, че е бил шокиран и е почнал да се чуди за какво това се е случило тъкмо с него. Въпреки това, виждайки момче, умиращо от левкемия в болничното заведение, осъзнал, че има и други хора, които са в по-лошо състояние от него. Така Хокинг станал по-оптимистичен и стартира да среща Джейн. Те скоро се сгодяват, а той цитира годежа като нещо, за което да живее.
9. Едно от главните достижения на Хокинг (което той споделя с Джим Хартъл) е теорията, че вселената няма граници, от 1983 година.
10. В дългогодишната си кариера във физиката, Хокинг е натрупал необикновено впечатляващ набор от награди и оценки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР