1 кг злато и нелегални цигари опитал да пренесе контрабандно

...
1 кг злато и нелегални цигари опитал да пренесе контрабандно
Коментари Харесай

Злато и нелегални цигари откриха митнически служители в кабината на камион


1 кг злато и незаконни цигари опитал да придвижи контрабандно водач на товарен автомобил. Митнически чиновници от Групово дело МРР откриха 1046  грама произведения от жълт и бял метал и 178 кутии цигари, без български бандерол, скрити в кабината на товарен автомобил с турска регистрация. Камионът пътувал от Турция за Румъния през България и бил отклонен за инспекция в региона на Дунав мост при Русе. Зад тапицерията на кабината на влекача митническите чиновници откриват три пакета с произведения от жълт и  бял метал с общо тегло малко над кг. Експертиза открива, че бижутата са пръстени, обици, синджири и висулки от злато с разнообразни примеси, с обща стойност 59 229 лева

Укрити по сходен метод митническите чиновници откриват и цигари с надписи DUTY FREE - общо 3560 къса (178 кутии). Шофьорът обяснил, че златото му било обещано от различен, с цел да го придвижи незаконно от Турция до Румъния, а цигарите превозвал за себе си.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на териториален отдел „ МРР Дунавска “ под надзора на Оперативна програма Русе. Сключено е съглашение като ювелирните изделия  са отнети в интерес на страната, а на нарушителя е наложена санкция в размер на 20 000 лв., както и три годишна условна присъда с пет години изпитателен период.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР