1. Като дете на разведени родители, със сигурност сте спечелили

...
1. Като дете на разведени родители, със сигурност сте спечелили
Коментари Харесай

12 неща, които децата на разведени родители познават до болка


1. Като дете на разведени родители, сигурно сте спечелили благосклонностите на всички към себе си. Приятели и познати вършат най-хубавото от себе си за вас, тъй като имат вяра, че животът ви е ужасяващ.

2. Свикнали сте да сменяте дома си – един път при мама, един път при баща. Неделите са дните, в които нормално стягате багажа, тъй като сменяте адреса за седмица или две. Истината е, че от време на време тази промяна на дома е занимателна.

3. Имате възприятието, че можете да наследите голям брой гении. Някои идват от биологичните ви родители, а останалите придобивате от вторите си родители. Сякаш внезапно ставате най-интелигентният човек на земята.

4. Семейните събирания от време на време ви се костват кошмарни. Никога не знаете какво може да се случи на тях и ви се ще да свършат допустимо най-бързо.

5. Придобили сте несравними организационни качества. Това се е случило, тъй като ви се постанова да организирате двойно повече празненства и събития за фамилията. Пък и да държите два фронта едновременно не е елементарно, само че идва с изгоди.

6. Родителите ви приказват зле един за различен от време на време и това е един от най-тъжните аспекти на развода за вас. Това е едно от нещата, които децата на разведени родители ненавиждат най-вече. Родителите не осъзнават, че това въздейства зле на психическото развиване на децата.

7. Некомфортно е, когато гледате по какъв начин родителите ви се подготвят за среща с различен човек. Сякаш някой краде от времето за фамилията ви и се чудите дали още веднъж фамилията ще прекарва такова време дружно.
8. Започвате да подлагате на подозрение концепцията за любовта. Така ли свършва всичко? Това ли е любовта? Защото в един миг сте виждали родителите си като съвършената двойка, подготвена на всичко дружно, а в този момент това го няма.

9. Чувствате се специфични и значими, тъй като непрекъснато ви търсят. От разногласието за настойничество до двойните предложения за най-различни събития, това е станало всекидневие за вас. Една от най-странните изгоди на това е, че всекидневно получавате два пъти повече дарове и изненади на рождените си дни и/или други празници.

10. Играта на обвинявания. Ако объркате нещо, неуспехите се в учебно заведение, развиете някой неприятен табиет и така нататък, майката упреква бащата за това, а бащата прави същото от своя страна. „ Майка ти те е разглезила! Майка ти не се грижи задоволително добре за теб! Баща ти би трябвало да спре да скапва режима ти! “ и така нататък, и така нататък..
11. Хората към теб постоянно считат, че обичате единият си родител повече от другия. Това не е правилно. Винаги сте обичали и двамата по равно и сте се надявали нещата да се трансформират за по-добро. Децата на разведени родители непрекъснато се пробват да покажат, че не избират единия пред другия родител.

12. Едно от най-трудните неща в учебно заведение е било да нарисувате фамилното дърво. Нужно ли е да изяснявам за какво? В множеството случаи листа се оказва прекомерно дребен, с цел да съберете всички доведени братя или сестри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР