1. Имате нормално телесно тегло Няколко проучвания, които са изследвали

...
1. Имате нормално телесно тегло Няколко проучвания, които са изследвали
Коментари Харесай

7 признака, че най-вероятно ще доживеете до късни старини

1. Имате обикновено телесно тегло

Няколко изследвания, които са изследвали столетници по целия свят, демонстрират, че няколко непотребни кг на бедрата не са безусловно нещо неприятно. Ако обаче мазнините се натрупват към стомаха, би трябвало да бъдете деликатни, заради покачвания риск от инфаркти, високо кръвно налягане и инсулти.

2. Непрекъснато бързате

Университетът в Питсбърг мери темпото на няколко хиляди, много витални пенсионери. Тези, които непрестанно са бързали през живота, имали доста по-висока дълготрайност на живота. Изследователите изясняват това с обстоятелството, че хората, които се движат бързо, нормално са по-гъвкави като цяло.

3. Упорити сте

Екип от учени, които посетиха региона, откриха, че жителите не са изключително дейни и не се хранят изключително здравословно. Тези, които знаеха какво желаят, несъмнено бяха на пределна възраст.

4. Имате доста другари

Мъжете и дамите, които вземат участие в огромни обществени мрежи, са склонни да живеят по-дълго и да останат дейни и здрави до дълбока напреднала възраст.

5. Вие сте добре обезпечени и образовани

Изследователите настояват, че хората с високи приходи и по-добре образовани хора в развитите страни като Германия живеят до 12 години по-дълго от тези с по-малко привилегии. Финансовите терзания усилват възприеманите равнища на стрес, което може да докара до психологични проблеми и болести.

6. Вие сте обществено ангажирани

Много може да се завоюва от връщането на общността - грижата за заболели и в неравностойно състояние има доста изгоди. Различни изследвания демонстрират, че доста възрастните хора над междинното постоянно се грижат за другите или към момента го вършат. Изследователите считат, че грижите за болните и нуждаещите се освен поддържат застаряващите хора душевен и физически дейни, само че и оказват помощ да се запазят обществените аспекти на техния живот непокътнати.

7. Следобедна сънливост

Ежедневните дремки са синоним на навиците на хората, които живеят до дълбока напреднала възраст. Следобедната сънливост оказва помощ за усмиряване на нервите и възобновяване на силата.

8. Ядете доста зеленчуци

Учените считат, че тайната зад най-дългата дълготрайност на живота в света е диетата: потреблението на към 2 кг зеленчуци дневно.

9. Ти си положително надъхан

Това, което отличава 80-90-годишните от столетниците, е изразената воля за живот и доверие в личните качества. Оптимизмът надвива над скептицизма.

10. Ти си жена

Въпреки че здравословното хранене, упражненията и вярното отношение към живота са значими фактори за постигането на дълъг живот, общопризнат факт е, че дамите имат по -голяма дълготрайност на живота от мъжете съвсем на всички места по света. Мъжете като цяло са отговорни най-много сами: пушат повече, пият повече, ядат по-малко зеленчуци, държат се по-рисково и вървят на доктор по-рядко. Освен това мъжете се грижат за другите по-рядко от дамите и имат по-големи усложнения в поддържането на обществен контакт. Следователно дамите са доказателство, че методът на живот оказва въздействие върху възрастта.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР