1.Хапвайте месо или риба веднъж дневноЖивотинските протеини доставят на организма

...
1.Хапвайте месо или риба веднъж дневноЖивотинските протеини доставят на организма
Коментари Харесай

10 съвета за по-здрави нокти

1.Хапвайте месо или риба един път на ден

Животинските протеини доставят на организма аминокиселини, които разрешават образуването на кератин – съществена съставна част на косата и ноктите. Месото и рибата са богати също на витамини от група В и на минерали, нужни за здравето на ноктите.



2.Добавяйте житни кълнове към храната си

Те също доставят витамини В, които подтикват производството на кератин, както цинк, нужен за растежа и реновирането на клетките на ноктите, и желязо, което придвижва кислорода до тях.



3.Пълнозърнести вместо рафинирани артикули

Пълнозърнестите самун, ориз, спагети доставят повече витамини В и минерали /желязо, цинк и селен/, поддържащи ноктите във форма.



4.Киселото мляко – източник на калций

Калцият е значим за здравината на ноктите. Най-лесно може да бъде обезпечен на организма посредством потреблението на млечни артикули. Киселото мляко има преимуществото да поддържа и чревната флора. Разнообразявайте типовете – краве, козе, овче.



5.Бадеми на закуска

Ядките са богати на калций, желязо, силиций, селен и цинк – детайли, които заздравяват ноктите. Освен това те съдържат и ненаситени мастни киселини, които хранят клетките. Изберете по собствен усет бадеми, орехи, лешници или други ядки.

Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР