1. ГЕРБ - 21,6 %2. Демократична България - 16,5 %3.

...
1. ГЕРБ - 21,6 %2. Демократична България - 16,5 %3.
Коментари Харесай

Аламанов: Даже и числата да не са съвсем точни, тенденцията е кошмарна

1. ГЕРБ - 21,6 %
2. Демократична България - 16,5 %
3. ИТН – 15.7 %
4. Българска социалистическа партия - 15,7 %
5. Движение за права и свободи - 11,0 %
6. " Изправи се! Мутри вън! " - 4,5 %
7. " Възраждане " - 4,3 %

С цялата конвенционалност за, няколко трендове са забележими:

• Огромен срив за Слави Трифонов и партията му. Високомерното държание на Има Такъв Народ, отвод от естествена политическа връзка, както и неяснотата какво тъкмо желаят и по какъв начин си показват общото ни бъдеще разбираемо водят до този срив. Имат тъкмо един късмет да поправят нещата. Дано си вземат поука. Иначе оня запас от доверие, който имаха, ще се изчерпа дефинитивно.

• ГЕРБ се връщат на бял кон. Благодаря, господин Трифонов! Не че ГЕРБ са си вдигнали резултата, не. Те са постоянни и монолитни като бетонен блок. На дъното на морето. Но вместо да им се търси отговорност за изгубените 12 години и раздадените милиарди, вместо да се оправят законите, които ГЕРБ си направиха за своя полза, вместо да възстановят естествена парламентарна народна власт, Има Такъв Народ се занимаваха със служебните министри. Та, още веднъж, благодаря, господин Трифонов.

• Демократична България подвигат резултата си. Разбираемо. Показват консистентност на посланията, извадиха доста нови лица, имат визия какво желаят да създадат, разкриват и търсят отговорност за миналите 12 години. Но не е задоволително. Видно е по какъв начин смекчиха връзката, след неуспеха на проекто-кабинета на Има Такъв Народ. Но към момента би трябвало да увличат всеобщата аудитория, а не да „ наставляват “. Добро начало за възобновление на про-европейската съвременна десница, която да изведе България от феодализма към естествения цивилизационен избор на западната народна власт. И нека не се самозабравят от това проучване, това е единствено краткотрайно доверие, което би трябвало да заслужат.

• „ Възраждане “ влизат в идващия парламент. Да, най-крайните националисти, които са подготвени да имат вяра в извънземни, стига да са кацнали в България, с цел да натрият носовете на американците. Благодаря още веднъж, господин Трифонов.

И в случай че използваме общоприетата техника, може да се види:
Стари партии: 48,3 %
Нови партии: 36,7 %

(не включвам Възраждане, тъй като коалиция с тях би трябвало да е невъзможна)

Тенденцията е кошмарна. Даже и числата да не са напълно точни, наклонността е кошмарна. Шансът ГЕРБ да се върнат и да заметат всичко, нараства с голяма скорост. Опитните манипулатори ще победят въодушевените новаци. Край. Затова всеки, който се радва, че личната му партия или коалиция има дребен напредък, предава очакванията на гласоподавателите за същинска смяна.

Една опция. Само една опция имат Партиите на смяната. Да седнат, да споделят обикновено и да се схванат. Дано имат разсъдъка да го създадат.

И както постоянно споделяме, неналичието на естествена връзка ражда чудовища.

Мразя да съм прав.

Любомир Аламанов, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР