1. Физически упражнения Вероятно ви е омръзнало да чувате този съвет,

...
1. Физически упражнения
Вероятно ви е омръзнало да чувате този съвет,
Коментари Харесай

Топ 3 на дейностите, които гарантират щастие според науката

1. Физически извършения

Вероятно ви е омръзнало да чувате този съвет, само че учените не стопират да откриват доказателства, че няма нищо по-благотворно за тялото, душeвността и интелекта от физическата интензивност.

Физическата интензивност е стрес за организма. В момента, в който стресът завърши, тялото получава премия – доза ендорфини, отделяни от хипофизната жлеза. Ефектът е сходен на този от опиатите (например морфина), които понижават болката и усъвършенстват настроението. За задачата не е нужно маратонско тичане – даже и най-обикновената разходка може да направи чудеса. Не е инцидентно, че доста писатели и композитори са включвали разходките като неизменима част от креативния развой.

2. Учене

За мозъка придобиването на ново знание значи непрекъснато адаптиране към изменяща се среда. Чрез този развой мозъкът се развива, награждавайки личните си старания да попие и обработи новата информация с допамин, обвързван с възприятието на наслада. Ако желаете да бъдете щастливи, не се опасявайте да пробвате нови неща, да променяте средата си и да се спирате да учите.

3. Докосване, прегръщане, целувки

За нас, хората, общественото взаимоотношение е изключително значимо. Различни форми на физическа поддръжка, изключително докосванията и прегръдките могат да ускорят възобновяване от болести. Ако премахнете тактилното взаимоотношение от живота си, мозъкът възприема това неявяване по метода, по който възприема физическа болежка – едни и същи зони на мозъка се задействат и в двата случая. На собствен ред това задейства процесите, които се отразяват на настроението и способстват за развиването на меланхолия. Посрещайте приятелите с топла прегръдка и изразявайте обилно обичта си към най-любимите хора.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР