1. Децата се смеят по-често Из интернет пространството се разпространява информацията,

...
1. Децата се смеят по-често
Из интернет пространството се разпространява информацията,
Коментари Харесай

10 неща, в които децата превъзхождат възрастните

1. Децата се смеят по-често

Из интернет пространството се популяризира информацията, че децата се смеят приблизително по 300 пъти дневно, до момента в който възрастните единствено по 20. Учени от университета в Уисконсин потвърдили, че децата имат по-близък контакт със своите съученици и другари в учебно заведение, в сравнение с възрастните на работното място. Според тях на това се дължал обстоятелството за по-голямата периодичност на смеха при децата. Можем да се поучим от децата за метода, по който се забавляват и съумяват да понижат напрежението в всекидневието си.

2. По-лесно отслабват

Много хора са осведомени с вълната на затлъстяване при децата в резултат на храненето с нездравословни храни и обездвижването, изключително през последните години. Но съгласно редица проучвания децата доста по-бързо губят тегло, в сравнение с възрастните. Също по този начин те доста по-лесно задържат постигнатите резултати в дълготраен проект. Промяната на навиците на храненето и спортуването в детството могат да бъдат ключът към по-добро здраве в зрелост.

3. По-добър слух

Учени от Чикагския университет са потвърдили, че бебета могат да чуят звук с най-ниската периодичност от 20 Hz, както и такива със относително висока периодичност от 20 000 Hz (свиката за кучета), които не могат да бъдат уловени от слуховия орган на един възрастен. Повечето възрастни, от своя страна, имат загуба на слуха, индицирана от звук (например слушането на музика от слушалки). Замислете се върху това идващия път, като слушате мощна музика със слушалки от телефона.

4. По-добре развита памет

Последните проучвания демонстрират, че децата и възрастните запаметяват по доста друг метод. Възрастните доста постоянно изкривяват своите мемоари, които се базират на тяхното разбиране на обстановката, до момента в който при децата не е по този начин. Причината е, че границите на прочувственото и интелектуалното развиване при възрастните са по-широки. Способността на децата да опростяват обстоятелствата могат да са огромно преимущество, да вземем за пример при правосъдни каузи, където представянето на нещата непредубедено и не толкоз прочувствено би било от решаващо значение.

5. Усещането на аромат

Бебетата развиват това осезание още в утробата и могат да уловят нюансите на някои аромати, които носът на един възрастен не може да записва. Едно малко бебе може да улови аромата на кърмата на майка си, да усети миризмата на изгорели газове, които идват от улицата, и да усети аромата на вечерята, която майка му подготвя в кухнята.

6. Адаптирането

Децата са доста по-адаптивни от възрастните. Те се приспособяват към непознати обстановки по-бързо и по-безболезнено от прочувствена позиция. Това се дължи на това, че тяхното мислене е доста по-гъвкаво, в сравнение с това на порастналите човеци. Децата нямат проблем да свикнат бързо с изменящите се технологии и новото, което се случва към тях.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР