1,8 млрд. евро ще насочи Кипър до 2027 г. в

...
1,8 млрд. евро ще насочи Кипър до 2027 г. в
Коментари Харесай

Инвестиции от 1,8 млрд. евро ще влязат в Кипър

1,8 милиарда евро ще насочи Кипър до 2027 година в стабилно развиване на стопанската система, реформиране и модернизиране на страната. Това плануват утвърдените от Европейската комисия Споразумение за партньорство в политиката на доближаване, оперативната стратегия и Планът за обективен преход за Кипър, които бяха публично оповестени в петък в Никозия, прецизира БНР.

Изпълнението на новата капиталова стратегия ще усили брутния вътрешен артикул на Кипър с 6% и ще сътвори 8500 нови работни места, съобщи президентът Никос Анастасиадис при нейното показване в наличието на еврокомисаря по доближаването и промените Елиза Ферейра.

Над 120 плана в пет съществени посоки ще бъдат осъществени с отпусканите от Евросъюза 1 милиарда евро и с национално съфинансиране от 800 млн. евро.

Кипър ще употребява европейските средства за интелигентни, цифрови и зелени вложения, за възстановяване на качеството на живот.

45% от средствата по програмата са планувани за поощряване на зеления преход на страната, развиването на кръговата стопанска система и засиленото потребление на възобновими енергийни източници, акцентира финансовият министър Константинос Петридис. 18% от европейските вложения ще поддържат научни проучвания, нововъведения, нови технологии и цифровизация.

Целта на държавното управление е да се реализира резистентен напредък и конкурентоспособност на кипърската стопанска система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР