1 658 л алкохол, търгуван и съхраняван в нарушение на

...
1 658 л алкохол, търгуван и съхраняван в нарушение на
Коментари Харесай

Иззеха 1 658 л алкохол при проверки в района на Черноморието

1 658 л алкохол, търгуван и съхраняван в нарушаване на Закона за акцизите и данъчните хранилища, задържаха митнически чиновници при инспекции в региона на Черноморието единствено за два дни. Извършени са две обособени инспекции - в хотел, както и в ресторант и данъчен склад.

Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници”. На 13 август митническа мобилна група ревизира складово помещение в приземния етаж на хотел в курортен комплекс „ Св. Св. Константин и Елена”, където е открито, че се съхраняват 24 пластмасови туби с съдържимост по 10 л разнообразни алкохолни питиета: водка, текила, уиски, мастика и мента. Общо количество на арестувания алкохол е 240 литра, за които не са показани документи по смисъла на Закона за акцизите и данъчните хранилища. Взети са проби. Предстои административнонаказателно произвеждане.

На 14 август митническа мобилна група прави инспекция в заведение за хранене, намиращо се в непосредствена непосредственост до регистриран обект в региона на Поморие. При инспекцията е открито, че заведението действа, с изключение на като ресторант, и като спонтанен пункт за търговия с алкохол. С влизането си митническите чиновници прекъсват договорка, при която жител закупува 20 л ракия. Отделно в помещението са открити още 75 л ракия без документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища, разлети в туби от по 3 и 5 литра. Установено е, че заведението има пряк вход към данъчния склад и при траялата там инспекция митническите чиновници откриват таксиметров автомобил, претрупан с 40 л от същата ракия в туби. При последвалата инспекция на самия данъчен склад са открити 2 566 бутилки от половин литър с ракия, ликьор и бренди. Бутилките са облепени с български акцизни бандероли, само че самите бандероли са сложени по метод, който не подсигурява, че при използването на стоката скъпата книга ще бъде унищожена. По случая ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане.
За 45 дни (в интервала 1 юли - 15 август 2017 г.) митническите мобилни групи направиха над 80 инспекции по българското Черноморие във връзка със засилените ограничения против търговията и предлагането на незаконни акцизни артикули. Проверявани са регистрирани по Закона за акцизите обекти, както и магазини, хотели и заведения. Посредством прецизния разбор и селекция на обектите 30% от инспекциите завършват с констатации, като за интервала са конфискувани 28 521 л алкохол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР