1 575 000 лева струват убийствата в Родопите. Това е

...
1 575 000 лева струват убийствата в Родопите. Това е
Коментари Харесай

Пълен шок! 1 575 000 лева за убийствата в Родопите

1 575 000 лв. костват убийствата в Родопите. Това е общата сума на кръвнината, която би трябвало да платят отговорните за едни от най-ужасяващите действия, потресли хората в района. Нито лев обезщетение обаче не са получили околните на жертвите през последните години. Това настояват за „ Родопи voice “ адвокати с дългогодишна процедура в сходни проблеми.

Изпълнителните каузи стоят „ на трупчета “ от години, само че от причинителите просто няма какво да се вземе. Нито един от тях не има имущество на свое име, с което вероятно да се покрие част от разпореденото от съда обезщетение.

С най-дългогодишен стаж зад решетките сега е килърът от Джебел Мерт Мехмед. От десетки месеци той излежава 30-годишната си присъда за зверското ликвидиране на 24-годишна жена и 7-годишната й дъщеричка в родопския град.

Припомняме, че действието бе осъществено в нощта на 20 против 21 април 2014-та. Мерт се промъкнал в жилището на жертвите и ги посякъл с секира. Убиецът би трябвало да заплати 450 000 лв. кръвнина.

12 години в пандиза ще прекара 62-годишният пастир Петър Русев, който умъртви свиреп 51-годишната си другарка Милена Стефанова в смолянското село Турян. 100 000 лв. обезщетение пък би трябвало да получи майката на жертвата.
25 години пък ще лежи в пандиза Мехмед Хасан от Момчилград, който умъртви 7-годишната Дамла в родопския град. Окончателното решение бе на Върховния съд. Палачът на детенцето ще би трябвало да заплати обезщетение на околните в размер на 400 000 лв.. Едва ли обаче това ще се случи, даже след четвърт век, прекаран в килия, сочи практиката след сходни каузи.
Присъда излежава сега и Гьокчан Гюлестан. Крехката привидно госпожица умъртви с нож 20-годишен мъж в персоналния му автомобил преди няколко години. Причината, съгласно младата жена, била, че жертвата я изнудвал със секс компромати.

Гьокчан би трябвало да изплати кръвнина в размер на 300 000 лв..

В пандиза сега излежава 7-годишната си присъда и Нурсен Христов. На 17-годишна възраст той простреля мъж в региона на пазара в Кърджали. Обезщетението, което би трябвало да заплати на фамилията на жертвата, е в размер на 125 000 лв..

Общо един милион лв. обезщетение желаеха бабите и дядовците на прегазения в Златоград Митко К. Тяхната болежка обаче бе оценена на 200 000 лв.. Това е размерът в левова равноценност на тъгата на роднините на убитото на тротоар момче, което ще получат неговите прадеди.

Решението бе на Окръжния съд в Смолян. Искът-заведен против застрахователната компания, която е сключила „ Гражданска отговорност “ с лидера, който блъсна Митко в родопския град.

Припомняме, че случаят стана на 31 юли 2018-та година. Микробус с пловдивска регистрация блъска 13-годишния Митко, който се намира на тротоар. Шофьорът губи надзор над транспортното средство откакто излиза на прав сектор след завой.

Нелепата гибел на момчето ужаси жителите на родния му град. Те организираха безмълвно бдение в Златоград, а локалната администрация разгласи и ден на печал.

Съдебната сага обаче продължава. И обвиненият, и прокуратурата, и родителите апелират ефикасната присъда на лидера. Делото е планувано в Апелативния съд в Пловдив в края на октомври.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР